Aktuellt Sundsvalls Kulturskola

Här finns aktuell information från Sundsvalls Kulturskola

Kulturskolan kommer successivt att öppna upp delar av sin verksamhet för närundervisning i Kulturskolans egna lokaler. Vi kommer inte åka ut till grundskolorna och undervisa. Som komplement till närundervisning kommer delar av verksamheten fortsättningsvis att bedrivas på distans.

Sundsvalls Kulturskola följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer samt Sundsvalls Kommuns riktlinjer gällande Covid-19 och har anpassat lokaler och undervisningen i enlighet med dem. Vid konstaterad Covid-19 i hushållet ska eleven inte komma till lektionen på Kulturskolan.

Du kommer att bli kontaktad av din lärare om det är något som kommer att förändras i undervisningen för just er.

Kulturskolans årliga massdans för elever i Sundsvalls skolor är våren 2021 tänkt att tränas som en pausdans i klassrummet, därav namnet ”Klassrumsdansen 2021″! Här hittar du instruktionsfilmen.

Av förklarliga skäl kan vi inte samlas och dansa massdansen på Stora torget tillsammans på Dansens dag den 29 april i år. För att ändå uppmärksamma Dansens dag 2021 vi vill därför uppmana alla intresserade skolor att välja ut en dag under vecka 17 (måndag 26/4 – fredag 30/4) då ni tar med stolarna utomhus och dansar Klassrumsdansen ute på skolgårdarna!

Om er skola planerar att dansa Klassrumsdansen under vecka 17 önskar vi att ni anmäler detta till oss senast måndag den 12/4, så återkommer vi till er om hur vi ska dokumentera denna gemensamma dansmanifestation i år.

Självklart kan er skola ordna en egen dansmanifestation vid ett annat tillfälle som passar er. Materialet är fritt för er att använda med era elever.

Har du frågor om själva koreografin eller om du vill anmäla ert intresse att delta under vecka 17, kontakta: kerstin.meurling@edu.sundsvall.se

Sundsvalls Kulturskola följer Folkhälsomyndighetens och Sundsvalls kommuns riktlinjer gällande Covid 19. 

Stanna hemma vid minsta symptom. Kom endast till kulturskolan om du är helt frisk. Detta gäller elever såväl som vuxna. Vid konstaterad covid-19 i hushållet ska alla vara hemma.

Vänligen tvätta händerna noggrant eller använd handsprit innan du kommer in i Kulturskolans lokaler.

Alla elever lämnas och hämtas utanför Kulturskolans entré. Endast elever och lärare ska vistas i Kulturskolans lokaler.

Du som elev; kom direkt i anslutning till din lektion och lämna Kulturskolans lokaler direkt när lektionen är slut. På detta sätt undviker vi folksamlingar.

Sundsvalls kommun och Sundsvalls Kulturskola fortsätter att följa rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten och Region Västernorrland i hanteringen av Coronaviruset.

Kontakt

Sundsvalls Kulturskola

060-19 24 90

Floragatan 8
852 33 SUNDSVALL

Öppettider

Telefontid 8:30-15:00

Johanna Strömblad Administratör, Webbredaktör

060-19 24 90

Öppettider

Telefontid 8:30-15:00

Andreas Köhn Kulturskolechef

060-19 24 94

Paula Lundgren Biträdande Kulturskolechef

060-19 24 93

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.