Prövningar

Den som vill ha betyg från grundskolan eller gymnasiet har rätt att göra prövning i ett eller flera ämnen.

En elev kan göra prövning flera gånger i ett ämne för att få betyg. Den som har gjort prövning i ett ämne kan fortsätta att delta i undervisningen av samma kurs om den så vill.

Med anledning av Skolverkets krav på lärarlegitimation i Moderna språk kan vi på Centrum för flerspråkigt lärande från juni 2015 inte längre erbjuda prövning i det ämnet i flertalet språk. Vi kan från juni 2015 erbjuda det i kinesiska. Andra språk kommer också att kunna erbjudas på sikt då våra lärare får lärarlegitimation.

 

Sista anmälningsdatum:
Måndag 29 januari 2018

Datum för prövningar:
Torsdag 22 mars 2018

Datum för prövning meddelas inför läsårsstart, ungefär i mars och oktober. Sista anmälningsdatum sätts en månad innan utsatt prövningsdatum.

Prövningar erbjuds i

  • modersmål åk. 9
  • modersmål 1 och 2
  • aktiv tvåspråkighet
  • moderna språk, endast kinesiska.

Modersmålsläraren bjuder in eleven/eleverna till en informationsträff för att informera om vad prövningen innehåller och hur eleven/eleverna kan förbereda sig. Informationspapper som innehåller tid, plats, innehåll för prövning och kunskapskrav i ämnet delas ut vid det tillfället.

Ansökan om provning i modersmålet, gymnasiet.pdf

Kontakt

Centrum för flerspråkigt lärande

060-19 84 61

Södra järnvägsgatan 39 A
852 85 Sundsvall

Niclas Östlund Biträdande chef

060-19 84 62, 072-141 27 70

Var sidan till hjälp?

  • Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan. Lämna din e-postadress så att vi kan återkoppla till dig.