Försäljnings- och serviceprogrammet
Försäljnings- och serviceprogrammet är något för dig som vill ha ett arbete inom en kreativ bransch eller funderar på att starta eget. Låter det intressant?
Hos oss får du kunskap om hur företag arbetar med försäljning av varor och tjänster. Du lär dig hur viktigt det är att bemöta människor på ett professionellt sätt, vad god service betyder och att använda digitala verktyg för kommunikation med kunder.
Utbildningen erbjuder genom arbetsplatsförlagt lärande (APL) många tillfällen att praktisera dina teoretiska kunskaper i verkligheten. Du tränas i försäljningsteknik, service, säljpsykologi, ledarskap samt marknadsföring.
Försäljnings- och serviceprogrammet är ett yrkesprogram med möjligheten till både arbete direkt och till vidare studier.
Välkommen till oss på Sundsvalls gymnasium!
Försäljnings- och serviceprogrammet är ett yrkesprogram med lokaler på Hedbergska
Framtida yrken och studieområden
Efter avslutad utbildning har du möjlighet att arbeta inom exempelvis dagligvaruhandeln i Sverige eller utomlands, som marknadsförare, egen företagare eller säljare.
Du kan även läsa till grundläggande behörighet för studier på högskola/universitet om du väljer att läsa till Svenska 2 och 3/ Svenska som andraspråk 2 och 3.
För att vara behörig till Försäljnings- och serviceprogrammet krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matematik samt i minst fem av grundskolans övriga ämnen.
Försäljnings- och serviceprogrammet har ett aktivt programråd som syftar till att stärka samarbetet mellan skola och näringsliv. För att utbildningen ska bli så bra som möjligt, är det betydelsefullt för oss i skolan att ta del av den kompetens som finns bland branschens företrädare.
I programrådet ingår företagsledare från Stora Coop, Clas Ohlson, Power och Handelskammaren samt lärare, programrektor och några av programmets elever.
Din arbetsplats är en viktig del av utbildningen för eleverna på Försäljnings- och serviceprogrammet.
På programmet får eleverna lära sig hur viktigt det är att bemöta människor på ett professionellt sätt, vad god service betyder och att använda IT för kommunikation med kunder. Utbildningen erbjuder många tillfällen att praktisera sina teoretiska kunskaper. Genom arbetsplatsförlagt lärande (APL) får eleverna använda sina kunskaper i verkligheten.
Eleverna skall under sin APL delta och medverka i det dagliga arbetet som utförs på APL-platsen. Varje elev ska ha en ansvarig handledare som är delaktig i bedömningen av elevens kunskapsutveckling.
Skolan har en ansvarig APL-lärare som har regelbunden kontakt med elev och handledare. Denne lärare gör också besök på arbetsplatsen och genomför trepartsamtal för utvärdering och bedömning av elevens kunskapsutveckling under sin tid på APL-platsen.
Tack vare beviljade medel från Erasmus så har vårt program oftast möjlighet att erbjuda några elever APL-plats i annat EU-land.
APL-perioder
Ht 2024
År 2: tisdag-fredag vecka 42 till och med vecka 47
År 3: tisdag-fredag vecka 46 till och med vecka 50
Vt 2025
År 2: tisdag-fredag v 5-11
År 3: tisdag-fredag v 11-18
Kontakt
Ann Larsson
Rektor
-
Telefon:
-
E-post:
Malin Forsmark
Programsamordnare
-
Telefon:
-
E-post:
Antonia Westerlund
Administratör IMS, BF, FS & RL
-
Telefon:
-
E-post:
Sara Nordström
Studie- och yrkesvägledare BF, FS & RL
-
Telefon:
-
E-post:
Marie Ojo
Kurator EK & FS
-
Telefon:
-
E-post:
Marie Norell
Specialpedagog BF,FS & RL samt Samordnare BF
-
Telefon:
-
E-post:
Klara Kinell
Skolsköterska BF och FS
-
Telefon:
-
E-post:
-
Öppettider:
Arbetar tisdag, onsdag, torsdag