Ung företagsamhet (UF) på Västermalm

UF-företagande är utbildningen där eleverna driver egna företag på skoltid.

På Sundsvalls gymnasium har eleverna möjligheten att få driva ett UF-företag under ett år, antingen som en ordinarie kurs i sitt program eller genom individuellt val på tex kursen Entreprenörskap och företagande.
UF-företagande är en utbildning där eleverna får driva egna företag, med riktiga varor och tjänster. Eleverna väljer själva den affärsidé de vill jobba med, undersöker marknaden och skaffar startkapital. Till sin hjälp har de utbildningsmaterial, sina lärare, minst en rådgivare från näringslivet samt medarbetare från Ung Företagsamhet. Syftet är att eleverna ska få lära sig allt om företagande, från idéstadiet, till driften av företaget, och slutligen avveckling.
Många lockas av möjligheten att tjäna pengar på skoltid.


Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation och är en del av den globala organisationen Junior Achievement. Sedan 1980 har Ung företagsamhet utbildat gymnasieelever i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande. Sedan 2010 arbetar UF även på grundskolan. Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap.


Datum och organisation kommer senare.


Hos oss jobbar Sveriges bästa UF-lärare 2016, Anneli Johansson!
Representanter från Svenskt näringsliv och Prins Daniel delade ut priset!

Prisutdelning

Prisutdelning för Sveriges bästa UF-lärare Foto: Svenskt Näringsliv

 

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.