Industritekniska programmet

Om du vill arbeta praktiskt med tillverkning, sköta underhåll eller arbeta med återvinning är Industritekniska programmet något för dig.

Är du intresserad av teknik, att tillverka saker och ha stora möjligheter till utvecklande jobb direkt efter gymnasiet, då är Industritekniska programmet på Västermalms skola rätt val för dig. Det är en bred och spännande teknisk yrkesutbildning med nära koppling till teknikföretag, verkstäder och industrier i hela vår region.

Du får lära dig om branschens olika yrken och möjligheter, samt testa på alla tekniker, och där du sen väljer du någon av följande inriktningar.

Produkt och maskinteknik, där du lär dig svarvning, fräsning och olika skärtekniker, för att bli en skicklig CNC-operatör. 

Svetsteknik, där du lär dig plåtbearbetning och de allra flesta svetsmetoder. Efter avslutad utbildning blir du här certifierad svetsare och mycket eftertraktad på arbetsmarknaden.

Industritekniska programmet är ett yrkesprogram,  men också med möjligheten att studera vidare. Så för dig som vill bli ingenjör inom teknik så kan denna utbildning vara en bra och praktisk start på din karriär. 

Välkommen till oss på Sundsvalls Gymnasium!

Industritekniska programmet är ett yrkesprogram med lokaler på Västermalm.

Framtida yrken och studieområden

Efter avslutad utbildning har du möjlighet att arbeta som till exempel CNC-operatör, svetsare, svarvare, fräsare eller plåtslagare.
Du kan även läsa till grundläggande behörighet för studier på högskola/universitet om du väljer att läsa till Svenska 2 och 3/ Svenska som andraspråk 2 och 3 samt engelska 6!


För att vara behörig till Industritekniska programmet krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andra språk, engelska och matematik samt i minst fem av grundskolans övriga ämnen.

Produkt- och maskinteknik
På inriktningen Produkt- och maskinteknik har du möjlighet att certifiera dig i CNC-teknik för att kunna arbeta som svarvare efter utbildningen.

Svetsteknik
Om du väljer inriktningen Svetsteknik får du en kvalitetssäkrad utbildning. Genom den blir du diplomerad internationell svetsare (IW-svetsare).

 

Kontakt

Per Hallkvist Programsamodrnare

060-19 17 87

Patricia Törnros Administratör

060-19 26 65

Marie Lundmark Studie- och yrkesvägledare

072-085 02 00, 060-19 47 73

Birgitta Färdvall Skolsköterska

060-19 27 76

Helena Dahlund Specialpedagog

073-270 34 34

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.