Hantverksprogrammet

Observera att Hantverksprogrammet ej har någon antagning av elever inför hösten 2022.

Massage

Foto: Svanthe Harström

Om du vill vara kreativ och kunna bidra till en ökad livskvalitet är Hantverksprogrammet något för dig. På Hantverksprogrammet får du utveckla din känsla för färg och form och förverkliga dina idéer. Du lär dig mer om dig själv och andra och hur du kan bidra till en ökad livskvalitet. Du lär dig att arbeta självständigt, att utveckla din hantverksskicklighet och att arbeta i projekt. Utbildningen varvas med teoretiska och praktiska inslag. Din drivkraft, nyfikenhet och kreativitet är viktiga egenskaper för en entreprenör. Vi jobbar aktivt med konceptet Ung Företagsamhet (UF) samt internationalisering genom utlandsplatsförlagd praktik.
Följ oss på Facebook


Hantverksprogrammet är ett yrkesprogram med lokaler på Västermalm.

Framtida yrken och studieområden

Efter avslutad utbildning har du möjlighet att exempelvis inom handels, som frisörelev eller egen företagare. Genom att läsa till Engelska 6, Svenska 2 och Svenska 3 får du också en allmän behörighet för studier på högskola eller universitet. Utbudet av privata utbildningsanordnare för vidareutbildning och påbyggnad är stort.


För att vara behörig till Hantverksprogrammet krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matematik samt i minst fem av grundskolans övriga ämnen.


Hår- och makeupstylist

Vill du arbeta kreativt med stil, trender och människor? Drömmer du om att jobba som makeup- eller hårstylist?  Hantverksprogrammet är perfekt för dig som vill jobba med händerna i ett kreativt yrke mot kund. Du arbetar kreativt från idé till färdigt resultat på olika modeller med olika fokus – alltifrån skönhetsmakeup till karaktärsmakeup, mode, trender, reklam och visningar.

Väljer du inriktningen Hår- och makeupstylist kommer du att få lära dig olika tekniker för makeup och hårstyling för alla tillfällen samt grunderna i ansiktsvård.  Du får också lära dig grunderna inom färg- och formlära, produktkunskap, verktygsvård, försäljning och service samt kundbemötande.

I utbildningen ingår frans- och nagelförlängning. I samarbete med branschen – Scratch nails läser du förberedande diplomerad nagelterapeut.

Kundbemötande och kundservice tränas under arbetsplatsförlagt lärande samt under de olika uppdrag vi är ute på inom makeup- och hårstyling.

Frisör
Väljer du inriktningen Frisör får du lära dig frisöryrket anpassat efter modet med de klassiska baskunskaperna som grund. Du arbetar både med docka, modell och kund. Vi har en egen salong där kunder kan boka tid och som elev får du möjlighet att prova på serviceyrket som frisör på riktigt. I samarbete med branschen finns möjlighet att göra nivå 1-provet, som är ett första steg i gesällprovet till frisör.

 

Kontakt

Lena Morelius Broman Administratör

060-19 17 03

Zara Jonsson Studie- och yrkesvägledare

060-19 19 68

Eva Larsson Hansson Skolsköterska

060-19 17 35

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.