Bygg- och anläggningsprogrammet

Om du vill lära dig att bygga anläggningar, renovera hus och få kunskap i hur en byggprocess går till är Bygg- och anläggningsprogrammet något för dig.

Bygg och anläggningsprogrammet på Sundsvalls Gymnasium är branschrekommenderad vilket ger dig stora möjligheter till jobb efter utbildningen. Du kan välja inriktning mot Måleri, Mark och anläggning samt Husbyggnad med specialisering trä, betong och mureri. Utbildningen ger dig kunskaper om branschens olika yrken och arbetsprocesser samt om entreprenörskap och företagande. Vi har våra lokaler på Västermalm. 

Framtida yrken och studieområden

Efter avslutad utbildning har du möjlighet att gå som lärling och arbeta som bland annat byggnadssnickare, murare, betongarbetare, väg- och anläggningsarbetare eller byggnadsmålare.
Du kan även läsa till grundläggande behörighet för studier på högskola/universitet om du väljer att läsa till Svenska 2 och 3/ Svenska som andraspråk 2 och 3 samt engelska 6.

Ett yrkesprogram med möjligheten till både arbete och vidare studier. Välkommen till oss på Sundsvalls Gymnasium – skolan med flest valmöjligheter!

 


För att vara behörig till Bygg- och anläggningsprogrammet krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matematik samt i minst fem av grundskolans övriga ämnen.

Husbyggnad

På inriktningen Husbyggnad får du en allsidig utbildning som leder till yrken inom trä, betong och mureri. På så vis får du viktiga kunskaper om hela byggprocessen.

Mark och anläggning

Väljer du inriktningen Mark och anläggning lär du dig om anläggningsarbeten som att bygga gator, vägar och att anlägga trädgårdar. Du får lära dig att arbeta med anläggningsmaskiner och avancerad specialutrustning för mätning.

Måleri

Inriktningen Måleri ger dig möjlighet att arbeta med vattenbaserade färgprodukter och skapa miljöer som färgsätts, målas och tapetseras.

Kontakt

Bo Eriksson Programsamordare

072-147 54 60

Antonia Westerlund Administratör

060-19 17 57

Marie Lundmark Studie- och yrkesvägledare

072-085 02 00, 060-19 47 73

Birgitta Färdvall Skolsköterska

060-19 27 76

Helena Dahlund Specialpedagog

073-270 34 34

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.