Bygg- och anläggningsprogrammet

Om du vill lära dig att bygga anläggningar, renovera hus och få kunskap i hur en byggprocess går till är Bygg- och anläggningsprogrammet något för dig.

 

Block lyfts på plats

Foto: Louisa Torgrimsson

Här blir du förberedd för ett kreativt och självständigt arbete där flexibilitet och samarbetsförmåga är av största vikt. Genom arbetsplatsförlagt lärande (APL) kommer du i kontakt med olika branscher och får arbeta på företag som kan vara en potentiell arbetsgivare. Utbildningen är branschrekommenderad med goda möjligheter till jobb direkt efter studenten.

Bygg- och anläggningsprogrammet är ett yrkesprogram med lokaler på Västermalm.

Framtida yrken och studieområden

Efter avslutad utbildning har du möjlighet att gå som lärling och arbeta som bland annat byggnadssnickare, murare, betongarbetare, väg- och anläggningsarbetare eller byggnadsmålare.
Du kan även läsa till grundläggande behörighet för studier på högskola/universitet om du väljer att läsa till Svenska 2 och 3/ Svenska som andraspråk 2 och 3 samt engelska 6!


För att vara behörig till Bygg- och anläggningsprogrammet krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matematik samt i minst fem av grundskolans övriga ämnen.

Husbyggnad

På inriktningen Husbyggnad får du en allsidig utbildning som leder till yrken inom trä, betong och mureri. På så vis får du viktiga kunskaper om hela byggprocessen.

Mark och anläggning

Väljer du inriktningen Mark och anläggning lär du dig om anläggningsarbeten som att bygga gator, vägar och att anlägga trädgårdar. Du får lära dig att arbeta med anläggningsmaskiner och avancerad specialutrustning för mätning.

Måleri

Inriktningen Måleri ger dig möjlighet att arbeta med vattenbaserade färgprodukter och skapa miljöer som färgsätts, målas och tapetseras.

Kontakt

Bo Eriksson Programsamordare

072-147 54 60

Yvonne Näslund Administratör

060-19 26 65

Marie Lundmark Studie- och yrkesvägledare

072-085 02 00, 060-19 47 73

Birgitta Färdvall Skolsköterska

060-19 27 76

Helena Dahlund Specialpedagog

073-270 34 34

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.