Barn- och fritidsprogrammet, arbetsplatsförlagt lärande

Din arbetsplats är en viktig del av utbildningen för eleverna på Barn- och fritidsprogrammet vid Sundsvalls gymnasium.

Barn- och fritidsprogrammet är ett yrkesprogram som ger en bred kompetens och bra grund för att gå vidare till eftergymnasiala studier vid bland annat lärarhögskola, idrottshögskola, socialhögskola, polishögskola, folkhögskola eller turistutbildningar.

Barn- och fritidsprogrammet vänder sig till ungdomar som vill arbeta med människor och speciellt till dem som vill arbeta som ledare av olika slag. I utbildningen fokuseras ämnen som handlar om egen och andras utveckling, relationer och kommunikation mellan människor.

Inom programmets pedagogiska inriktning ingår APL inom ex. förskola, skola och fritidshem. Inom programmets fritids- och ledarskapsinriktning ingår APL inom fritids- och idrottssektorn. Kopplat till yrkeskurserna ska eleverna göra totalt 15 veckor APL fördelat på tre år.

Eleverna ska under sin APL delta och medverka i det dagliga arbete som utförs på APL-platsen. Varje elev ska ha en ansvarig handledare som är delaktig i bedömningen av elevens kunskapsutveckling. Skolan har en ansvarig APL-lärare som har regelbunden kontakt med elev och handledare. Denna lärare gör besök på arbetsplatsen och genomför trepartssamtal för utvärdering och bedömning av elevens kunskapsutveckling.

Kontakt

Adam Alexander BF Programsamordnare

073-906 60 49

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.