Så söker du till gymnasiet

När du ska söka till gymnasiet gör du det via Sökgymnasiet.nu.

Nedan följer information om ansökan till gymnasiet för dig som är bosatt i Sundsvall, Härnösand, Timrå, Ånge, Kramfors och Sollefteå kommun.
Om du bor i en annan kommun så kontakta din Studie- och yrkesvägledare eller din kommuns intagningskansli för att få information om hur du söker till oss.

Om du inte har någon dator hemma kan du kontakta din studie- och yrkesvägledare på din skola för att få hjälp. För att få stöd i ditt sökande till gymnasiet kan du följa de fem steg som du finner nedan.

Steg 1

Gå in på Sökgymnasiet.nu 

Steg2

Välj den utbildning du är intresserad av. Har du frågor – kontakta Studie- och yrkesvägledaren på din skola.

Steg 3

Logga in med ditt personnummer som användarnamn (ÅÅMMDD-NNNN) samt det lösenord du får hemskickat under vecka 2. Inget lösenord – kontakta Studie- och yrkesvägledaren på din skola.

Steg 4

Gör ditt val direkt på nätet senast 1 februari. Skriv ut ansökan, underteckna och lämna den till Studie- och yrkesvägledaren på din skola.

Steg 5

Du kan även se om du kommit in på den utbildning du sökt på Sökgymnasiet.nu när den preliminära och den slutliga antagningen är klar.

Omval till gymnasiet

Om du vill göra en ändring i din gymnasieansökan kan du göra omval efter den preliminära antagningen i april till och med den 15 maj.. Följ de sex steg som du ser nedan.

Steg 1

Kontakta Studie- och yrkesvägledaren på din skola så öppnar han eller hon din ansökan för omval.

Steg 2

Gå in på Sökgymnasiet.nu. Om du inte har dator hemma kan du låna en på skolan – kontakta Studie- och yrkesvägledaren på din skola.

Steg 3

Välj den utbildning du är intresserad av. Har du frågor – kontakta Studie- och yrkesvägledaren på din skola.

Steg 4

Logga in med ditt personnummer som användarnamn (ÅÅMMDD-NNNN) samt det lösenord du fick i januari. Har du glömt eller tappat bort ditt lösenord – kontakta Studie- och yrkesvägledaren på din skola eller antagningskansliet.

Steg 5

Skriv ut ansökan, underteckna och lämna den till Studie- och yrkesvägledaren på din skola.

Den slutgiltiga antagningen är klar 1 juli. Du kan logga in för att se resultatet på Sökgymnasiet.nu och för att svara på antagningsbeskedet.
Kom ihåg att svara på alla besked om du sökt till flera orter.
Det här gäller för dig som är folkbokförd i Sundsvall.

Kommer du ifrån en annan kommun så gör du din ansökan via din hemkommuns antagningsenhet.

Kontakt

Hedbergska exteriör

Reception Hedbergska

060-19 24 10

Skolhusallén 6
852 37 Sundsvall
Fax: 060-17 33 25

Exteriör Västermalm

Reception Västermalm

060-19 17 00

Universitetsallén 17
852 34 Sundsvall
Fax: 060-17 54 26

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.