Baseball och softball

Vill du kombinera baseboll eller softboll och skola, då är Sundsvalls gymnasium ett självklart val för dig!

Hos oss på Sundsvalls gymnasium kan du kombinera din elitsatsning med något program ur vårt breda utbud.
På Sundsvalls gymnasium har vi lång erfarenhet av att utbilda och träna elitidrottare mot nationell- och internationell elit. Kombinationen av en seriös träning och studier gör att man måste se till helheten för att nå sitt idrottsliga mål. Det betyder att skolan, mat, sömn och det sociala måste fungera för att kunna prestera optimalt i sin idrott.

Du får baseboll/softboll på schemat och kombinerar upplägget på bästa sätt med vår samarbetsklubb Sundsvall BSC Mosquitoes. Med Sundsvall Mosquitoes fullstora baseboll- och softbollplaner, samt nybyggda inomhushall, kan vi erbjuda Sveriges bästa anläggning för året-runt träning.

Vi har välutbildade och engagerade lärare/instruktörer som också själva kommer från egna karriärer som baseboll- eller softbollspelare. Vi tror på samarbetet mellan elev, förälder, instruktör, klubb, skola för att eleven skall kunna nå sin fulla potential.

Vi har 5 platser på NIU baseboll/softboll per årskull, detta är då fördelat på både tjejer och killar.

Exempel på träningsupplägg:
måndag 8:00-9:20 Baseboll/softbollträning åk 2+3

tisdag 8:00-9:20  Baseboll/softbollträning, åk 1

onsdag
8.00-9.20  Fys/styrka åk 1
8.00-9.20 Fys/styrka åk 2+3

torsdag 8.00-9.20  Baseboll/softbollträning åk 1

fredag 8.00-9.20 Baseboll/softbollträning åk 2+3

Utöver detta har eleverna ett teoripass per vecka som är på skolan.

Eftermiddags/kvällsträning erbjuds tillsammans med föreningen Sundsvall BSC Mosquitoes tre tillfällen per vecka.

All träning bedrivs i eller vid träningshallen och planerna vid Kubenområdet. Träningsanläggningen erbjuder spel på softbollplan samt fullstor basebollplan, träningshall med dubbla slagtunnlar, där slagträning och pitcherträning med fördel kan bedrivas. I träningshallen finns också ett gym för baseboll/softbollspecifik styrketräning. I närheten finns också anslutningsspår till Södra bergets friluftsområde med både löp- och skidspår.

Från oktober till mars tränar vi styrka i EGO:s lokaler vid ett tillfälle per vecka och årskurs. Ibland körs även gemensam fys med andra specialidrottselever vid Sundsvalls gymnasium.

Träningsprogrammen anpassas efter individ och är beroende på säsong. I fysträning ingår till exempel styrka, löpteknik, rörlighet, power och teknik/koordination. Detta sker i variation och i kombination med mer specifik baseboll- och softbollträning.

Under november och december vilar eleverna sina kastarmar och låter armen återhämta efter en lång säsong. Träningen ska vara skadeförebyggande och uppbyggande. Ambitionen är att ge varje elev förutsättningar för att utvecklas så långt som möjligt i sin idrottsutövning och i sina studier.


Ansökan till NIU baseboll/softboll ska vara inne senast 1 december 2020.

Kontakt

Ann Larsson Chef Chef Nationellt godkänd idrottsutbildning, NIU.

070-222 25 12

Cecilia Lindstein Kontaktperson baseball/softball

070-592 59 00

Louisa Torgrimsson Schemaläggare, administratör, webb

070-637 79 22

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.