Höglundaskolan F-9

Centralt på Södermalm i Sundsvall finns Höglundaskolan.

Exteriör på Höglunda skola

Foto: Höglunda

Från höstterminen 2020
Årskurs F-3 i lokalerna på Neptunigatan
Årskurs 4-9 i lokalerna på Parkgatan

Här sätter vi lärandet i fokus och strävar efter goda studieresultat och hög kvalitet på undervisningen.

Vår vision är en skola som ska vara en god miljö för lärande, utgöra en bra plattform till ett livslångt lärande och vara en arbetsplats där elever, personal och vårdnadshavare samarbetar väl för att uppnå skolans mål.

Följ oss på Facebook

Höglundaskolan bedriver verksamhet från förskoleklass till årskurs 9, med integrerad grundsärskola. På skolan också ett fritidshem.

Arbetssätt

På Höglundaskolan sätter vi lärandet i fokus och strävar efter goda studieresultat och hög kvalitet på undervisningen. Vi har trivsamma och väl utrustade lokaler för alla ämnen och dess specifika önskemål och ändamål. För att alla elever ska nå kunskapskraven och sin fulla utvecklingspotential har vi varierade arbetssätt i form av föreläsningar, laborativt arbete, fältstudier/studiebesök, projekt, arbete individuellt och i grupp.

Elevernas utveckling och resultat följs ständigt upp. Vi jobbar hårt för att alla elever ska nå ett godkänt betyg samt för att ge utmaningar och möjligheter till fördjupad kunskap. Vi vill  stimulera eleverna till ett ökat intresse för naturvetenskap, teknik och näringsliv. Detta sker genom entreprenörskap, studiebesök och prao.

Du hittar skolans matsedel på DinSkolmat. Du kan också ladda ner den som en app till din telefon eller surfplatta!

I vår vackra skolrestaurang bjuds du på god, vällagad och näringsrik lunch med ett stort salladsutbud, omgiven av trevlig och kompetent personal. Allt för att du som lunchgäst ska trivas och känna dig trygg. Vår matpersonal har fått många hyllningar för sitt gedigna engagemang. De anordnar bland annat ett julbord för hela skolan.

Sundsvalls kommunala skolors läsårstider och lokala lovdagar finner du på webbsidan Lov, läsår och ledigheter.

Sjukfrånvaro anmäler vårdnadshavare via Vklass eller genom att ringa 010-888 70 50 (talsvarstjänst).

Expedition

Inga-Lena Nilsson
Telefon: 060 – 19 89 00

Skolsköterska

Lena Schaerström
Telefon: 060 – 19 89 05

Anna Nyström
Mobil: 070 – 191 05 23

Skolrestaurang Söderbönan

Telefon:

Som elev och förälder ska du kunna vara med och påverka både lärande och arbetsmiljö. På Höglundaskolan har du möjlighet att påverka både i det lilla, rörande den enskilde eleven, och i det stora, på ett mer formellt sätt, via olika råd.

Elevråd

Varje klass på Höglundaskolan har klassråd/mentorstid där det ges möjlighet att lyfta klass – och skolangelägna frågor. Representanter från varje klass bildar sedan ett elevråd, där angelägna frågor för hela skolan lyfts och behandlas.

Kontakt

Britt Mattsson Biträdande rektor

060-19 89 21, 070-190 30 20

Malin Grundström Biträdande rektor

060-658 37 03

Thomas Wiman Biträdande rektor

060-19 89 01

Mathias Mjörnheim Biträdande rektor

073-035 33 33

Höglundaskolan

060-19 89 00

Besöksadress
Neptunigatan 13 (F-3)
Parkgatan 17 (årskurs 4-9)
852 38 Sundsvall
Postadress
Sundsvalls kommun
Höglundaskolan
851 85 Sundsvall

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.