Villa Strands förskola

Barn som springer på gräsmattan vid förskolan Villa Strand

Villa Strands förskola hittar du i en vacker villa från sekelskiftet. Förskolan finns i ett naturskönt område cirka 1 kilometer från centrala Alnö.

Förskolan finns i en vacker sekelskiftesvilla inte långt ifrån centrala Alnö, omgiven av lummiga träd och ett stenkast ifrån havet. Vår förskolegård erbjuder många spännande mötesplatser.

Förskolan består av två avdelningar, på bottenplan heter avdelningen Piraterna och där går de yngsta barnen. På övervåningen går de äldre barnen och den avdelningen heter Skeppet.

På Villa Strands förskola erbjuds ditt barn ett utforskande arbetssätt i en fantastisk inne- och utemiljö. Förskolans placering i skogen och närheten till havet erbjuder en stimulerande lärmiljö. Barnens upplevelser av naturen ökar deras möjlighet att utveckla en förståelse för hållbar utveckling.
Naturen erbjuder också en mängd olika material som barnen kan använda i sitt eget skapande och många spännande platser som inbjuder till lustfyllda aktiviteter, men också till avslappning och harmoni.

I olika projektarbeten tar vi tillvara barnens nyfikenhet, intressen och behov och skapar möjligheter för barnen att utveckla sina förmågor. Barnen kan tillsammans fantisera, leka och utforska och på ett lustfullt sätt förvärva erfarenheter och lärdomar. Genom att arbeta i mindre grupper skapar vi trygga positiva möten.

Villa strands förskola har en egen kock som lagar fantastisk mat, den mesta från grunden. Vår kock är lyhörd för både barnens och pedagogernas önskemål vilket möjliggör för oss att inta lunch och mellanmål utomhus i vår närmiljö.

Vi utgår från Livsmedelverkets mål- och riktlinjer och vår förskola är kravcertifierad. Det innebär att minst 50 procent av det totala inköpsvärdet av våra livsmedel är kravmärkta.

Mer om mat i förskolan

Vårt föräldraråd är en del i vår samverkan mellan förskolan och hemmen. Rådet är ett forum för att ni föräldrar ska kunna vara delaktiga och medverka i frågor som bidrar till att ni och era barn får en bra vistelse på förskolan.

På mötena som hålls cirka två gånger per termin tas generella frågor upp och fungerar som ett rådgivande forum utan att formella beslut tas.

Piraterna (nere)
072-146 43 64

Skeppet (uppe)
072-146 50 59

Köket
060-658 33 69

Kontakt

Villa Strands förskola

060-658 33 69

Raholmsvägen 37
865 92 Alnö

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.