Vikingens förskola

Gården på Vikingens förskola

Välkommen till förskolan i Granlo där barn, föräldrar och personal trivs.


Vår förskola är belägen på Vikingavägen 74 i Granlo. Förskolan startade i oktober 1980. Den ligger mycket nära skog och natur, vilket innebär att även de minsta barnen kan gå ut i naturen. Vi har en stor tomt som inbjuder till lek, med gungor, lekstuga rutschkana mm. Vi som arbetar här tycker att det är viktigt att barnen får många tillfällen till att leka och röra sig utomhus.

Inskolning

På vår förskola har vi inskolning i minst en vecka med början på en onsdag. Under den tiden vill vi att föräldrarna är med sitt barn hela tiden. Vi vill att barnet skall vänja sig vid oss som arbetar här, barnen och miljön och då är det tryggt att vara med mamma eller pappa. Innan barnet skall börja hos oss brukar vi ha ett samtal med föräldrarna, då vill vi att ni berättar så mycket som möjligt om ert barn, så att vi får en bild av det.

Samtal

Cirka en månad efter det att barnet har börjat hos oss så brukar vi ha ett uppföljningssamtal, där vi berättar om hur barnet har det i förskolan och då vill vi att ni berättar om hur ni har upplevt inskolningen. Utvecklingssamtal har vi sedan cirka en gång per termin.

På Wikingen skall barnen visa solidaritet, ansvar och respekt för andra människor.
Genom att:

  • Hälsa och tacka
  • Hjälpa varandra
  • Vara rädd om sina kamrater och lekmiljön
  • Göra förlåt.

Demokrati på vår förskola

“Barnen skall få välja i situationer som är rimliga för barn i deras ålder t .ex. pålägg, frukt, om de vill ha mer mat, vara med och duka. Vid påklädning kan barnen få välja på likvärdiga klädesplagg. De skall även få vara med och påverka aktiviteter och innehåll. Genom att barnen blir intervjuade så kan de vara med och utvärdera.”

Mål i lek 

“Att lära barnen att leka Att leka med barnen på deras egna villkor. Att ta tillvara barnens leklust och väcka barnens nyfikenhet för olika lekmaterial.
Genom att skapa inbjudande lekmiljöer och placera materialet lättillgängligt för barnen.”

Förskolans målsättning är att ge barnen bra mat från bra råvaror. Sprida doften av nybakat matbröd och hemlagad mat.Ibland kommer det barn och önskar olika maträtter. Jag försöker att uppfylla önskningarna om det är möjligt.Här på Wikingen, serveras det väldigt sällan söta efterrätter eller pulverkräm. Födelsedagarna firas inte med glass utan med upplevelser.

Mer om mat i förskolan

Avdelningar

Avdelningen Snäckan: 073-270 95 78
Avdelningen Knarren: 073-271 18 49
Avdelningen Skeppet: 073-083 97 66
Avdelningen Seglet: 073-271 17 05
Köket: 060- 658 38 65

Kontakt

Vikingens förskola

073-271 18 49

Vikingavägen 74
857 41 Sundsvall

Öppettider

Måndag - Fredag 06.30-17.30

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.