Stångå förskola

Gården vid Stångå förskola

Ett tryggt val för dig och ditt barn. Vår förskola ligger i ett villaområde i Njurundabommen med närhet till skola och idrottshall.

Följ oss på Instagram

Vi har en fin gård med skogen strax intill och bra strövområden. Vi är en liten förskola med två avdelningar, Solen och Stjärnan. Barn och föräldrar ska känna att vår verksamhet inger trygghet och med glädje och förväntan komma till förskolan. Planering ger struktur, men tillåter spontanitet och improvisation.
Barnen får vara med om många aktiviteter både nära och längre ifrån förskolan. Vi har ibland tillgång till skolbussen och har gjort längre utflykter: Sidsjön med pulkåkning, Norra berget och Kulturmagasinet med mera.

Utvecklingsområden

Barns inflytande

Barnen ges möjlighet att utveckla sin nyfikenhet, självständighet och tillit till sin egen förmåga. Barnen ges tid att få prova och hitta olika lösningar.

Hälsa och livsstil

Grundläggande för goda vanor är: rika möjligheter att röra sig ute och inne.
Bra balans mellan vila och aktivitet. Näringsrik kost.

Genus

Alla har rätt att bli bemötta på lika villkor oavsett kön. Bli respekterad för den man är.
Se det som är bra i varje människa och få uppmuntran och beröm.

Språkutveckling

Vi arbetar med att stödja och stimulera barnen i deras språkutveckling och ger möjligheter att utveckla olika uttrycksformer. Barnen ska känna lust, glädje och motivation att vilja lära.

Vår kokerska lagar en varierad och näringsrik kost som till största delen är tillagad från grunden. Vi följer Livsmedelsverkets rekommendationer. Det är viktigt att barnen får se vad som tillagas och känna dofter spridas. På sin födelsedag, får barnet välja sin egen favoritmat, och vara hjälpreda i köket.

Mer om mat i förskolan

Avdelning Solen 073-275 25 01

Avdelning Stjärnan 073-270 21 02

Kök 072-147 96 32

Stångå förskolas likabehandlingsplan

Styrande dokument för barn och utbildning

Strategier

Planer

Riktlinjer

Regler

Kontakt

Bettina Åström Biträdande rektor

072-143 61 43

Stångå förskola

073-270 21 02

Stångomsvägen 3
862 40 Njurunda

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.