Sörängsbackens förskola

Miljön kring förskolan ger oss otroliga möjligheter. Sörängsbackens förskola ligger högt beläget i skogsbrynet med utsikt över sjön Marmen i Matfors.

Förskolan drivs som en enhet tillsammans med Lucksta förskola. Barn som är mellan 1 och 3 år går på Sörängsbackens förskola, barn som är mellan 4 och 5 år går på Lucksta förskola. Vi har gemensam arbetsplan, årsstruktur, grovplanering och föräldraråd.
Båda förskolorna har blandade åldersgrupper och är fördelade på fem arbetslag. 

Förskolorna är miljö- och kravcertifierade och i verksamheten prioriteras natur, miljö och hälsa. All verksamhet bygger på ett nära samarbete med föräldrarna.

Arbetssättet hos oss bygger i första hand på att verksamheten bedrivs utifrån förskolans styrdokument, barnens individuella planeringar, intressen, behov och föräldrarnas önskemål.
Verksamheten är rolig, spännande och lärorik.
Dagarna är fyllda av utmanande upplevelser med personal som vägleder och engagerar sig i barnen, utifrån deras intressen och behov.

Barnens bästa tid är förmiddagarna, då arbetar alla pedagoger i barngrupp. Det skapar stora möjligheter att arbeta i mindre grupper med olika aktiviteter.

Lek och lärande

I den pedagogiska verksamheten ingår allt från skapande, musik, teater och drama, matematik, naturvetenskap, teknik och språk.

På vår förskola finns ett kök och där arbetar vår kokerska som lagar maten och bakar brödet.
Vi serverar oftast mat som är tillagad av kravmärkta produkter. Salladsbuffé, mjölk och smörgås serveras till lunchen. Vi lockar barenn att smaka på maten för att lägga grunden till goda kostvanor.

Alla pedagoger äter tillsammans med barnen och ofta även kokerskan. Då finns tillfälle att samtala om mat och hälsa som en positiv upplevelse.

Mer om mat i förskolan

Avdelningen Ekorren där barnen 1-3 år går
072-147 24 95

Avdelningen Kotten där barnen 1-3 år går
072-147 25 20

Avdelningen Kojan där barnen 1-3 år går
072- 147 25 15

Köket
060-658 51 04

Kontakt

Karolina Forsman Biträdande rektor

070-648 28 29

Sörängsbackens förskola

072-147 24 95

Sörgårdsvägen 4
864 92 Matfors

Öppettider

Måndag - Fredag 06.00-17.30

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.