Solrosens förskola

Gården vid Solrosens förskola

Solrosen har fyra avdelningar och vi finns på Lysekilsvägen i västra Granloholm. Huset är byggt på ett miljömedvetet sätt.

Vi har Grön-Flagg och ett KRAV-certifierat kök.

Grön Flagg

Grön Flagg är Sveriges största miljöutmärkelse anpassad för förskola och skola. Den gröna flaggan är det synliga beviset på att man i den dagliga verksamheten prioriterar ett handlingsinriktat miljöarbete och verkar för en hållbar utveckling.

Miljöarbete

I våra komposter slänger vi matrester som blir fin jord. Jorden använder vi sedan i vårt trädgårdsland och i växthuset. Vi har bland annat vindruvor, olika grönsaker och blommor. Eftersom vi har egna behållare för återvinning kan vi själva sortera och slänga de flesta soporna här på förskolan.

KRAV

En KRAV-märkt rätt består till största delen av ekologiska KRAV-godkända råvaror. För att få använda KRAV-märket på vår matsedel är förskolan kontrollerad av KRAV.

Miljöarbete är något vi särskilt värnar om. Barnen får lära sig att sopsortera, kompostera och att odla. Hos oss är uterummet ett viktigt pedagogiskt rum, vi har en unik utegård som tillgodoser många olika färdigheter exempelvis lek, fantasi och motorik,
På vår gård har vi en kuperad terräng, skogspartier, myrstackar, grillplats, lekredskap och mycket mycket mer.
På Solrosens förskola har vi fokus på barnens inflytande över sitt lärande. Vi arbetar projektinriktat utifrån Lpfö:s riktlinjer. På Solrosens förskola värnar vi om våra traditioner exempelvis Askens födelsedag, Solrosloppet, Fjärilsodling, Galamiddag med flera.

Strax före lunch sprids härliga dofter på förskolan. Det kanske är nybakat bröd och solrossoppa som bjuds idag. Vår kokerska Ann-Katrin lagar all vår mat, den består till cirka 80 % av KRAV-märkta varor.

Våren på Solrosens förskola inleds med att varje avdelning anordnar en Galamiddag. Då lagar något barn och Ann-Katrin en trerätters meny som barnen själva bestämt. Vi dukar fint och äter gott tillsammans.

Vi följer Sundsvalls Kommuns matpolicy som stödjer sig på Livsmedelsverkets rekommendationer.

Mer om mat i förskolan

Telefon till avdelningarna på Solrosens förskola
Vattnet: 076-696 16 14
Jorden: 076-696 17 67
Elden: 076-696 17 30
Luften: 076-696 17 89

Köket: 076-696 18 35

Solrosens förskolas Likabehandlingsplan

Styrande dokument för barn och utbildning

Strategier

Planer

Riktlinjer

Regler

Kontakt

Solrosens förskola

070-191 38 40

Lysekilsvägen 4
857 33 Sundsvall

Öppettider

Måndag - Fredag 06.30-17.30

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.