Solrosens förskola

Solrosens förskola

Solrosen har fyra avdelningar och vi finns på Lysekilsvägen i västra Granloholm. Huset är byggt på ett miljömedvetet sätt.

Vi har Grön-Flagg och ett KRAV-certifierat kök.

Grön Flagg

Grön Flagg är Sveriges största miljöutmärkelse anpassad för förskola och skola. Den gröna flaggan är det synliga beviset på att man i den dagliga verksamheten prioriterar ett handlingsinriktat miljöarbete och verkar för en hållbar utveckling.

Miljöarbete

I våra komposter slänger vi matrester som blir fin jord. Jorden använder vi sedan i vårt trädgårdsland och i växthuset. Vi har bl.a. vindruvor, olika grönsaker och blommor. Eftersom vi har egna behållare för återvinning kan vi själva sortera och slänga de flesta soporna här på förskolan.

KRAV

En KRAV-märkt rätt består till största delen av ekologiska KRAV-godkända råvaror. För att få använda KRAV-märket på vår matsedel är förskolan kontrollerad av KRAV.

Miljöarbete är något vi särskilt värnar om. Barnen får lära sig att sopsortera, kompostera och att odla. Hos oss är uterummet ett viktigt pedagogiskt rum, vi har en unik utegård som tillgodoser många olika färdigheter t.ex. lek, fantasi och motorik,
På vår gård har vi en kuperad terräng, skogspartier, myrstackar, grillplats, lekredskap och mycket mycket mer.
På Solrosens förskola har vi fokus på barnens inflytande över sitt lärande. Vi arbetar projektinriktat utifrån Lpfö:s riktlinjer. På Solrosens förskola värnar vi om våra traditioner tex Askens födelsedag, Solrosloppet, Fjärilsodling, Galamiddag m fl

Strax före lunch sprids härliga dofter på förskolan. Det kanske är nybakat bröd och solrossoppa som bjuds idag. Vår kokerska Ann-Katrin lagar all vår mat, den består till cirka 80 % av KRAV-märkta varor.

Våren på Solrosens förskola inleds med att varje avdelning anordnar en Galamiddag. Då lagar något barn och Ann-Katrin en trerätters meny som barnen själva bestämt. Vi dukar fint och äter gott tillsammans.

Vi följer Sundsvalls Kommuns matpolicy som stödjer sig på Livsmedelsverkets rekommendationer.

Mer om mat i förskolan

Telefon till avdelningarna på Solrosens förskola

Avdelning Luften
060-658 32 86

Avdelning Elden
060-658 32 85

Avdelningen Vattnet
060-658 32 83

Avdelning Jorden
060-658 32 84

Köket
060-658 32 87

Solrosens förskolas Likabehandlingsplan

Styrande dokument för barn och utbildning

Strategier

Planer

Riktlinjer

Regler

Ta del av arbetet i förskola och skola genom reportage och bloggar på Pedagog Sundsvall.
Pedagog Sundsvall

Kontakt

Solrosens förskola

060-658 32 87

Lysekilsvägen 4
857 33 Sundsvall

Öppettider

Måndag - Fredag 06.30-17.30

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.