Södra bergets förskola

Gården vid Södra bergets förskola

Välkommen till förskolan med ett Reggio Emilia inspirerat arbetssätt vid Södra bergets fot med närhet till naturen.

Förskolan arbetar aktivt och långsiktigt mot hållbar utveckling. Vårt Reggio Emilia inspirerade arbetssätt gör vår förskola till en mötesplats för gemensamt lärande, en demokratisk arbetsplats som värnar om värden som lyssnande, delaktighet och olikhet.

Hållbar utveckling

Vi arbetar med och uppfyller kraven för Grön Flagg. Detta är ett koncept som Håll Sverige Rent har skapat för att bidra till ett aktivt och långsiktigt arbete mot hållbar utveckling. Grön Flagg ingår i det internationella nätverket Eco-Schools, som förenar miljontals barn och unga runt om i världen. Grön Flagg arbetet är en naturligt integrerad del av vår verksamhet. Vi vill ge barnen möjlighet att möta natur och närmiljö för att vidga vår gemensamma kunskap om ekologisk känslighet.

Avdelningarna

Förskolan har sex avdelningar som är åldersindelade och finns i två byggnader. I ett hus finns Kristallen och Opalen, här går våra yngsta barn. I det större huset finns avdelningarna Smaragden, Safiren, Diamanten och Rubinen för våra äldre barn.

Reggio Emilia pedagogiken

Inom Reggio Emilia har miljön stor betydelse för den pedagogiska verksamheten. Miljön ska vara lättillgänglig, tillåtande och inspirerande. Barnet ska på egen hand kunna använda sig av det material som finns på förskolan, på sina egna villkor. Lärandet bygger på samspelet mellan barnen, miljön och pedagogerna. Lekmaterial som oftast inte är färdiga används mycket, vi laddar våra miljöer med material som öppnar möjligheten att uttrycka sin kreativitet, fantasi och som utvecklar barnets alla uttrycksmöjligheter. Utifrån barnens nyfikenhet och intressen arbetar vi temainriktat i olika projekt där utforskande och delaktighet ligger i fokus.

På Södra Bergets förskola dokumenterar vi vårt arbete med hjälp av bilder, texter, barnens skapande, film och ljudupptagningar. Utifrån våra dokumentationer leder vi lärandet vidare.

Södra bergets förskola är hbtqi-certifierad. Det betyder bland annat att pedagogerna på förskolan har får ännu fler verktyg och mer kunskap för att kunna arbeta systematiskt med arbetsmiljö och bemötande kopplat till kön och sexualitet.

Läs mer om hbtqi-certifiering på RFSL:s webbplats.

Förskolan har ett eget tillagningskök. Två kockar arbetar med att servera frukost, lunch och mellanmål. Köket är en del av helheten i vår verksamhet, där barnen alltid välkomnas. Varje dag känner barnen kökets närvaro i form av ljud och doft från dagens brödbak och matlagning.

Mer om mat i förskolan

Avdelning Kristallen
072 – 085 61 91

Avdelning Opalen
072 – 085 60 20

Avdelning Safiren
073 – 270 15 31

Avdelning Diamanten
073 – 270 13 42

Avdelning Rubinen
073 – 270 15 40

Avdelning Smaragden
073 – 270 15 35

Kök
060 – 658 38 46

Kontakt

Södra bergets förskola

060-658 38 46

Besöksadress
Granmodalsgatan 9
85238 Sundsvall
Postadress
Sundsvalls kommun
Södra bergets förskola
851 85 Sundsvall

Öppettider

Måndag - Fredag 06.30-17.30

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.