Skogsbackens förskola

Ett barn som plockar lingon vid Skogsbackens förskola

Förskolan ligger nära skogen i Bosvedjan med en stor gård med många möjligheter, därför känns det naturligt att använda oss av naturen som klassrum.

Observera! För närvarande är förskolan på Lotsgatan 15 i Haga, medan lokalerna i Bosvedjan är under ombyggnation.

Skogsbackens förskola har två avdelningar, en avdelning för de små barnen och en för syskongruppen.
Förskolan ligger nära skogen och vi har en stor gård med många möjligheter och därför känns det naturligt för oss att använda naturen och utemiljön som klassrum. Naturen är en viktig lärandemiljö för alla åldrar. Genom att vistas i den får barnen möjlighet att utveckla kamratskapen, samarbetet och språket. Där läggs också grunden till barnens kunskap om miljövård och det ges många tillfällen att finna konkreta exempel på matematik.

Kamratskap och traditioner

Kamratskap är för oss väldigt viktigt, och hösten startas med en kamratvecka där vi arbetar med kamratskap och samarbete.Innehållet präglas av drama, sång, lekar och äventyrsslingor i skogen. Syftet är att barnen ska samarbeta med att lösa olika uppgifter, samt ha roligt tillsammans. Dessa aktiviteter pågår även under resten av året.
Traditioner tycker vi är viktigt. Vi firar alltid en stämningsfull lucia utomhus. Skogsbackens födelsedag firas med sång, musik och teaterföreställningar. Midsommar firar vi genom att vi tillsammans klär midsommarstången och dansar runt den.

Förskolans matsedel är framtagen i samarbete med kokerskorna i förskolorna som har lämnat in recepten. Därefter har matsedeln näringsvärdesberäknats för att följa svenska näringsrekommendationer (SNR).

Matsedeln är 10-veckor, men har många alternativa rätter. Matsedeln följer riktlinjerna för barnomsorgens måltider som livsmedelsverket och svenska kommunförbundet sammanställt.

Mer om mat i förskolan

Kock 072-143 69 68
Myran 072-143 59 83
Haren 072-143 59 72

Kontakt

Skogsbackens förskola

072-143 59 83, 072-143 59 72

Bågevägen 286
856 52 Sundsvall

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.