Sidsjö förskola

Gården vid Sidsjö förskola

Sidsjö förskola ligger naturskönt i utkanten av centrum med utsikt över Sidsjön. Förskolan har  tillgång till skog, natur och friluftsområdet runt sjön.

Förskolan består av två avdelningar Vit- och blåsippan. På avdelningen Blåsippan går de äldre barnen och på Vitsippan de yngre. Barnen har tillhörighet på sin avdelning men har tillgång till hela förskolans lokaler, till förskolans alla barn och pedagoger för att ge ett vidgat lärande.

Vi tror på det kompetenta barnet och dess förmåga. Vi arbetar med vår värdegrund där barnet finns i fokus.

Verksamheten utgår från barnens intresse och behov. Innehållet i gruppverksamheten är bland annat skapande, teknik och matematik som stimulerar både barns språkliga utveckling och matematiska tänkande.

Vi arbetar med hållbar framtid

På Sidsjö förskola dokumenterar vi vårt arbete med bilder, texter och barnens skapande. Utifrån dokumentationerna leder vi vårt lärande vidare.
Vår målsättning
– att verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för varje barn
– att varje barn ska nå framgång och lyckas utifrån sina förutsättningar
– att barn och pedagoger känner gemenskap, glädje och delaktighet

Gemensamt för oss pedagoger är att vi vill utveckla våra pedagogiska miljöer, utmana både oss själva och barnen. Vi ser Sidsjö förskola som en enhet för alla barn är allas ansvar.

Förskolans kock Lena lagar näringsriktig, varierande och spännande mat. Det mesta lagas från grunden och andelen ekologiska livsmedel är hög.
Lena har samarbete med barn och pedagoger för att skpa lärande och medvetenhet om matens betydelse.

Lena grundlägger goda matvanor och ett intresse för mat hos barnen, genom att de får prova olika maträtter. Ett grönsaksfat med olika sorters grönsaker, i olika färger och olika former, serveras varje dag till samling, strax före lunch, med strykande åtgång. Ett sätt att både locka till att äta grönsaker och att prova nya grönsaker, metoden kalla Sapere.

Mer om mat i förskolan

Avdelning Blåsippan
070-189 09 26, 060 – 658 32 98

Avdelning Vitsippan
072 – 14 75 350

Kontakt

Anna-Carin Ljusberg Biträdande rektor

073-275 16 02

Sidsjö förskola

070-189 09 26

Besöksadress
Sidsjövägen 114
853 57 Sundsvall
Postadress
Sundsvalls kommun
Sidsjö förskola
851 85 Sundsvall

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.