Midälvaplatsens förskola

En mask som ligger på ett finger

Midälvaplatsens förskola ligger i Sallyhill nedanför Midälvaplan och mittemot Sankt Olofsskolan. Stor gård, träd, buskar med bär som vi kan äta.

Midälvaplatsens förskola består av tre avdelningar, Nyckelpigan där de yngsta barnen går, Humlan för större barn och Gräshoppan för de äldsta barnen.
Förskolan har en fin närmiljö med gångavstånd till både bibliotek, lekparker, skridsko/fotbollsplan och skogen som vi gärna besöker.
På Midälvaplatsens förskola utgår vi från Läroplan för förskolan – Lpfö98 och den genomsyrar hela dagen.

Erfarenheter

På Midälvaplatsens förskola arbetar vi med projekt där barnens intresse och behov får bestämma inriktningen. Det innebär att vi utgår från ett gemensamt tema som barn och pedagoger tillsammans utforskar och fördjupar sig i. Vi skaffar oss nya erfarenheter och kunskaper, som i sin tur leder till nya frågor och funderingar att undersöka.
I den fria leken tränar barnen sin sociala kompetens, samspel med andra, empati, turtagning, samt ges rika möjligheter att avvända sin fantasi.

Skapande

Den skapande verksamheten bygger vi upp på respektive avdelning anpassad efter barnens åldrar och behov. Vi inspirerar med olika material utifrån barnens intressen, nyfikenhet så väl som inomhus som utomhus.
Vi har bygg och konstruktionsplatser, vattenlek och andra undersökande material.
Vi sjunger, dramatiserar och dansar mycket.
Många barn på vår förskola har ett annat modersmål än svenska. För att berika och stärka språket samtalar vi mycket tillsammans med barnen och använder ett nyanserat språk. Vi använder oss av stödtecken, bilder för att förstärka språket och ge ytterligare en möjlighet till kommunikation. Alla barn har rätt att bli lyssnade till och att komma till tals.

I vår kommun finns också möjlighet att få hjälp av modersmålstödjare. Förskolan ska uppmuntra och stärka barnens medkänsla och förståelse för andra människors situationer. Verksamheten ska präglas av omsorg om individens välbefinnande och utveckling. Vi anser att alla är lika mycket värda. Att barnen är trygga anser vi bygger nyfikenhet och lust att lära.

Vi har en kokerska på förskolan som lagar maten på plats från grunden.
På förskolan serveras frukost, lunch och mellanmål.
Frukosten består av gröt eller fil och smörgås.
Lunchen består av hemlagad mat baserad på bra råvaror.
Grönsaker serveras alltid till lunch. Vi uppmuntrar barnen att prova grönsaker, frukter och olika maträtter.
Till mellanmål bjuds det på mjölk och smörgås.Köket försöker baka allt matbröd själv i mån av tid.
Om ditt barn har en allergi eller om det är något annat vad gäller maten, är du välkommen att prata med oss på förskolan så löser vi det tillsammans!

Mer om mat i förskolan

Avdelning Nyckelpigan
072-147 53 49

Avdelning Humlan
072-147 53 56

Avdelning Gräshoppan
072-147 53 33

Köket
060-19 97 30

Kontakt

Kristina Apelqvist Biträdande rektor

073-270 94 39

Midälvaplatsens förskola

072-147 53 49

Besöksadress
Lekängsvägen 4
853 53 Sundsvall
Postadress
Sundsvalls kommun
Midälvaplatsens förskola
851 85 Sundsvall

Öppettider

Måndag - Fredag 06.30-17.15

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.