Metropol förskola

Den nya förskolan Metropol finns i företagshuset Metropol, på Västermalm i centrala Sundsvall. Förskolan öppnar den 12 oktober.

Förskolan Metropol ligger nära såväl Sundsvalls kulturutbud som grönområden och idrottsparker. Denna närhet kommer till användning i verksamhetsplaneringen. Förskolan har hållbar utveckling i fokus, såväl ekologisk som ekonomisk och social.

Förskolan har en helt ny gård, med både naturterräng och anlagda lekytor. Lokalerna innehåller en stor ateljé och ett bibliotek, som blir naturliga samlingsplatser på förskolan och ett viktigt inslag i den pedagogiska verksamheten.

Pedagogik

I vårt pedagogiska arbete blir struktur och tydliggörande pedagogik viktigt. Vi erbjuder en lugn och lättbegriplig miljö där barnen blir sedda och bekräftade.

Vi arbetar för självständiga barn med hjälp av struktur och planering, exempelvis med hjälp av bildstöd, tecken som stöd och tydliga rutiner. Detta skapar trygghet och öppenhet hos barnen, vilket är en grund för allt lärande och utforskande.

På förskolan serveras varje dag frukost, lunch och mellanmål.

Du hittar skolans matsedel på DinSkolmat. Du kan också ladda ner den som en app till din telefon eller surfplatta.

Vi har minimerat intaget av söta och feta produkter och strävar efter ett högt intag av frukt, grönsaker enligt Livsmedelsverkets rekommendationer.

Mer om mat i förskolan

Kontakt

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.