Lucksta förskola

Hos oss får alla barn frihet. Lek, natur och miljö prioriteras. Varje dag är rolig och fylld av spännande upplevelser som är inspirerande och lärorika.

Observera! Under perioden juni–december 2020 är Lucksta förskola på Rännövägen 13 (Åsta förskola) medan lokalen i Lucksta renoveras.

Lucksta förskola ligger placerat i närheten av Lucksta skola, med en bländande utsikt över sjön Marmen och med Attmars hembygdsgård som närmaste granne.
Förskolan drivs som en enhet tillsammans med Sörängsbackens förskola. Barn som är mellan 4 och 5 år går på Lucksta förskola, barn som är mellan 1 och 3 år går på Sörängsbackens förskola. Vi har gemensam arbetsplan, årsstruktur, grovplanering och föräldraråd. Båda förskolorna har blandade åldersgrupper och är fördelade på fem arbetslag. Förskolorna är miljö- och kravcertifierade och i verksamheten prioriteras natur, miljö och hälsa. All verksamhet bygger på ett nära samarbete med föräldrarna.

Upplevelser

Arbetssättet hos oss bygger i första hand på att verksamheten bedrivs utifrån förskolans styrdokument, barnens individuella planeringar, intressen, behov och föräldrarnas önskemål.
Verksamheten är rolig, spännande och lärorik.
Dagarna är fyllda av utmanande upplevelser med personal som vägleder och engagerar sig i barnen, utifrån deras intressen och behov.

Barnens bästa tid är förmiddagarna, då arbetar alla pedagoger i barngrupp. Det skapar stora möjligheter att arbeta i mindre grupper med olika aktiviteter.

Lek och lärande

I den pedagogiska verksamheten ingår allt från skapande, musik, teater och drama, matematik, naturvetenskap, teknik och språk.
Grovplaneringen har tre återkommande teman som är vatten, sagor och skogen.

På vår förskola finns ett kök och där arbetar vår kokerska som lagar maten och bakar brödet.
Vi serverar oftast mat som är tillagad av kravmärkta produkter. Salladsbuffé, mjölk och smörgås serveras till lunchen. Vi lockar barnen att smaka på maten för att lägga grunden till goda kostvanor.

Alla pedagoger äter tillsammans med barnen och ofta även kokerskan. Då finns tillfälle att samtala om mat och hälsa som en positiv upplevelse.

Mer om mat i förskolan

Lucksta förskola

Tomten 072-147 24 65
Nissen 072- 147 25 00

Kök

060-658 32 59

Kontakt

Karolina Forsman Biträdande rektor

070-648 28 29

Lucksta förskola

072-147 24 65

Kullenvägen 4
864 92 Matfors

Öppettider

Måndag - Fredag 06.00-18.00

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.