Lillskogens förskola

Leksaker ute på gården vid Lillskogens förskola

Välkommen till Lillskogens förskola i Bosvedjan. Förskolan ligger skyddad i en fin miljö med bärbuskar, fruktträd och trädgårdsland.

Lillskogens förskola byggdes 1982 och består av tre avdelningar. På avdelningarna Granen och Tallen går de äldre barnen. På avdelningen Enen finns de ynsta barnen.
Förskolan ligger centralt i området Bosvedjan. I förskolans närhet finns skola och bibliotek. Inte långt ifrån förskolan finns ett stort naturområdet som ofta besöks av barnen. På vintern används ett litet skidspår i vår närhet.

För att stimulera barnens språkutveckling tar vi till vara de vardagliga samtalen, använder oss av språkpåsar, sagoläsning och stödtecken i de dagliga rutinerna.

Livsstil och hälsa är en viktig del av förskolevistelsen. Därför är vi ute varje dag, äter hemlagad mat och många olika grönsaker. Vi går ofta på lustfyllda promenader samt har spontana och organiserade rörelseaktiviteter.
I vår härliga ateljé skapar barnen med återvinningsmaterial. Grunden för verksamhetens lärandemiljö är lek och kreativitet.

Barnens erfarenheter och intressen är i centrum när vi planerar våra projekt och teman. Vi utgår från Förskolans läroplan 98 (reviderad 2010).

Maten på förskolan består till stor del av ekologiska och rättvisemärkta produkter. 
Till lunchen serveras mat gjord från grunden av vår egen kokerska. Under veckan serveras olika sorters gröt samt en skål med grönsaker. Vi äter frukt till alla mål.

En dag i veckan serveras en vegetarisk rätt, en fiskrätt och en matig soppa med nybakat bröd och pålägg. Mellanmålet består av mjuk och hård smörgås, pålägg, grönsak och mjölk.

Barnen äter mer grönsaker och bönor

Varje dag i samlingen får barnen ett grönsaksfat med olika grönsaker och bönor, då är barnen hungriga och sugna på nått gott. Det har resulterat i att de smakar på olika grönsaker och äter mer av den varan.

Mer om mat i förskolan

Telefon till avdelningarna

Enen

073 280 74 33

Granen

070 190 30 24

Tallen

070 191 32 12

Köket

060-19 97 78

Kontakt

Janika Fröjdholm Biträdande rektor

073-078 35 39

Lillskogens förskola

Bågevägen 63 D
85652 Sundsvall

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.