Lillbäckens förskola

Framsidan på Lillbäckens förskola

Lillbäckens förskola ligger på Alnö i ett bostadsområde med närhet till skog, bäck, fotbolls- och skridskoplan och centrum med badhus och bibliotek.

Följ oss på Instagram

Lillbäcken är en liten förskola med två åldersindelade avdelningar. Norrgården där barn 1-3 år går och Sörgården där barn 3-5 år går. Att Lillbäcken är en mindre förskola gör att kontakterna för barnen inte blir så många och överskolning mellan avdelningarna fungerar smidigt då barnen lär känna alla pedagogerna i sin vardag.
Lillbäcken ligger lugnt till i slutet av en gata med en härlig gård som erbjuder barnen många utmaningar. Vi har dessutan nära till skog, fotbollsplan, bibliotek, hav och mycket mer. Förskolan är totalrenoverad och ger ett ljust och varmt intryck samt har en föränderlig miljö som fokuserar på förskolans uppdrag.

Föräldraråd

Föräldrarådet är en del i vår samverkan mellan förskolan och hemmen.
Rådet har en rådgivande funktion alltså inget beslutande organ utan snarare ett forum för att vara delaktig och medverka i frågor som gör att våra barn får en bra förskolemiljö.
Frågor som rör enskilda barn eller personal tas inte i föräldrarådet utan tas direkt med berörd personal eller förskolechef om det inte kan härröra till ett generellt plan.

Barn- och utbildningsförvaltningens vision

“Alltid bästa möjliga möte för fortsatt lärande”
Att erbjuda skapande/ lärande miljöer till barnen
Att se varje barn som kompetent och ge utmaningar
Att skapa goda relationer för lärande möten
Att vi vuxna ska vara positiva förebilder

Vår förskola är kravcertifierad och här har vi egen kock som lagar den mesta maten från grunden och i så hög utsträckning som möjligt använder sig av krav/ekologiska produkter. Vi utgår från livsmedelsverkets mål- och riktlinjer för mat i förskola.

Maten serveras i en ljus och fin matsal där kocken gör sitt bästa för att skapa trivsel och harmoni. Alla pedagoger äter tillsammans med barnen och ofta även kocken. Där ges tillfällen till samtal om mat och hälsa som en positiv upplevelse.

Mer om mat i förskolan

Avdelning Norrgården
072-146 74 81

Avdelning Sörgården
072-146 74 86

Köket
060-658 31 57

Se vad som händer på Lillbäckens förskola via Instagram
Du kan behöva Google Chrome webbläsare för att kunna öppna länken.
För att öppna kontot i mobil behöver du användarnamnet lillbackens_forskola .

Kontakt

Anna Danielsson Biträdande rektor

070-180 07 62

Anna-Karin Fors Biträdande rektor

070-191 72 48

Lillbäckens förskola

070-181 45 03

Loggvägen 20
865 32 Alnö

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.