Lanternans förskola

Uemiljön på Lanternans förskola

Lanternans förskola är en förskola på Alnö med fyra hemvisten fördelade på två hus.

Förskolan består av två byggnader med två hemvisten i varje byggnad. De yngre barnen finns på Jollen och Kajutan och de äldre finns på Aktern och Fören. Förskolan ligger mitt i byn Ankarsvik på södra delen av Alnö.
Vi har en vacker havsutsikt från förskolan och nära till strand och skog. Granne med förskolan ligger Ankarsviks skola vilket underlättar för en smidig övergång till förskoleklass för barnen.

Utforskande arbetssätt och pedagogisk dokumentation.

På vår förskola erbjuds ditt barn att vara en del i ett utforskande arbetssätt där pedagogisk dokumentation skapar förutsättningar för oss pedagoger att möta barnens behov, intressen och nyfikenhet. Förskoletiden ska vara rolig, stimulerande, trygg och utmanande.

Vi har valt att arbeta med åldershomogena barngrupper. Detta möjliggör för oss pedagoger att skapa inspirerande och förändeliga miljöer utifrån varje åldersgrupp som inbjuder till utforskande lek och lärande. Ert barn får här igenom möjlighet till många relationer med barn i samma ålder.
Varje hemvist arbetar i ett utforskande arbetssätt i stora och små projekt där vi utgår ifrån barnens intressen. Barnen får utveckla sina förmågor och skaffa sig lärdomar i meningsfulla sammanhang.

Vår verksamhet bygger på ledorden Vi vill, Vi törs och Vi kan.

Lanternans förskola har egen kock som lagar fantastisk mat.

Mattallrik

Foto: Lanternans förskola

Den mesta maten tillagas från grunden. Vår kock är lyhörd för både barnens och pedagogernas önskemål. Det möjliggör bland annat för oss att vi kan inta lunch och mellanmål utomhus i vår närmiljö.

Vi utgår från Livsmedelverkets mål- och riktlinjer, vår förskola är dessutom kravcertifierad.

Mer om mat i förskolan

Avdelning Kajutan
070-684 96 44

Avdelning Jollen
072-146 36 18

Avdelning Aktern
072-146 36 14

Avdelning Fören
070-693 91 32

Köket
060-658 36 82

Kontakt

Lanternans förskola

060-658 36 82

Korvettvägen 13
865 51 Ankarsvik

Öppettider

Måndag - Fredag 06.15-17.45

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.