Korsta förskola

Ett av Korsta förskolas naturrum ute i skogen

Vår förskola ligger i ett naturskönt område i Korsta. I vår närhet finns skog, hav, lekparker och fotbollsplaner.

Förskolan har tre avdelningar. Norrgården heter avdelningen för de yngsta barnen och de äldre barnen går på avdelningarna Mellangården och Sörgården.

Våra lokaler inomhus är nyrenoverade och har anpassat material som inbjuder till lek och lustfyllt lärande. Förskolan har en stor och härlig gård med skogspartier i kuperad terräng där barnen kan upptäcka och utforska.

Verksamheten utformas utifrån läroplanen och barnens intressen

Utifrån barnens intressen och förskolans läroplan utformar vi vår verksamhet. Vi arbetar med barnet i centrum i en verksamhet som uppmuntrar barnets nyfikenhet att utforska sin omvärld samt lusten att lära. Alla avdelningar jobbar utifrån ett sagotema med bokläsning, berättande, drama, sång och musik. Barnens egna erfarenheter, tankar och intressen påverkar utvecklingen av temat. 

Barnen få inflytande över sitt eget lärande genom egna val och möjlighet att arbeta i mindre grupper. Vi lägger stor vikt i vår verksamhet till språkutveckling och hållbar utveckling där den viktiga värdegrunden ingår.

Dagligen serveras frukost, lunch och mellanmål. Maten lagas från grunden av vår egen kock då förskolan har ett eget tillagningskök.
Matsedeln följer en tio veckors period med olika alternativa recept. Vegetariska rätter ingår varje vecka.
Vi följer kommunens måltidspolicy som grundar sig på Livsmedelsverkets rekommendationer.

Mer om mat i förskolan

 Avdelningar

Norrgården: 073-280 73 82

Mellangården: 072-147 24 11

Sörgården: 072-147 96 83

Köket: 060-19 97 61

Kontakt

Korsta förskola

073-280 73 82

Stockgränd 14
856 34 Sundsvall

Öppettider

Måndag - Fredag 06.30-17.30

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.