Hemmanets förskola

Händer som håller i fjärilar vid Hemmanets förskola

Välkomna till Hemmanets förskola, den lilla förskolan i utkanten av den stora skogen. I bostadsområdet Hemmanet, en mil söder om Sundsvall, ligger vår förskola.

Följ oss på Instagram

Hemmanets förskola består av två arbetslag, Kotten och Granen, i ett nära samarbete. Förskolan har en stor gård och en egen skogsgård. I närområdet finns också stora skogar, pulkbackar, skidspår och fotbollsplaner.
Ni kan följa oss på Instagram hemmanetsforskola.

Förskolans värdeord är trygghet, lärande och framtidstro.

Normer och värden/Trygghet

På Hemmanets förskola har alla pedagoger ett gemensamt ansvar för alla barn. Vi arbetar med att bygga goda relationer till varje barn, vårdnadshavare och mellan barnen i gruppen för att skapa trygghet.

Utveckling och lärande

Här erbjuds ditt barn att upptäcka, utforska och lära i samspel med andra. Med ett tema/projektinriktat arbetssätt, skapar vi förutsättningar för ett mångsidigt lärande i meningsfulla sammanhang.

Barns inflytande och framtidstro

Vi ser varje barn som kompentent och med en vilja att ha inflytande och att ta ansvar. I barngruppen jobbar vi med att alla ska få komma till tals, att allas åsikter är lika mycket värda och att vi tillsammans formar våra dagar, vår gemensamma miljö och vår framtid.

Härliga dofter sprider sig från köket, där vår kokerska lagar maten. Vi serverar frukost, lunch och mellanmål och lägger stor vikt vid att skapa trevlig stämning och goda vanor. Ute på gården har vi enklare odlingar med potatis, morötter, jordgubbar och rödbetor. Barnen är med och sår och deltar också i den populära potatisupptagningen.

Mer om mat i förskolan

Avdelningar

Kotten 070 371 29 12
Granen 070 348 53 60

Kontakt

Hemmanets förskola

073-270 78 46

Hällevägen 7
862 33 Kvissleby

Öppettider

Måndag - Fredag 06.30-17.30

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.