Falkens förskola

Gården vid Falkens förskola

Vår förskola med två avdelningar ligger i en naturnära och lugn miljö på Falkenbergsvägen i västra Granloholm.

En förskola full av kreativitet och nyfikenhet

Matematik

Vi uppmuntrar barnens lust och intresse för matematik. Tillsammans med andra barn och vuxna utforskar vi matematik i vardagen. Med hjälp utav olika uttrycksformer såsom rörelse, rytmik, skapande och olika lekmaterial får barnen upptäcka likheter och olikheter, helhet och delar, former och mönster.

Språkutveckling

Vi uppmuntrar varje barns individuella språkutveckling och vilja till kommunikation, genom att skapa goda möten oss emellan. Vi använder oss av sång, sagor, skapande, lek i små och stora grupper för att barnen ska få möjlighet att utveckla ett nyanserat och rikt språk.

Natur och miljö

Vår gård inbjuder till spännande naturupplevelser och lek tillsammans med andra. Vi har skog med slingrande stigar, frukträd och bärbuskar på gården. Förskolan har två avdelningar, Dunet för de yngsta barnen och Vingen för de äldre barnen. Vår skog är en outtömlig tillgång till lek och naturupplevelser. I leken utforskar barnen tillsammans med pedagogerna, en positiv känsla för naturen. Hänsyn och respekt för växter och djur, blir en självklar del i den dagliga verksamheten.

Från vårt eget kök, sprids hemtrevliga dofter av mat och nybakat bröd.
Varje dag serveras frukost, lunch och mellanmål. Vi är stolta över vårt kök där det lagas god och näringsriktig mat. Vi använder oss utav ekologiska och KRAV-märkta produkter i stor utsträckning och strävar efter att ständigt utöka utbudet.

Två stycken frukt och grönsakstallrikar

Foto: Falkens förskola

Matsedeln är näringsberäknad och följer Sundsvalls kommuns matpolicy.

Mer om mat i förskolan

Småbarnsavdelningen Dunet

Telefon: 060-658 31 67

Syskonavdelningen Vingen

Telefon: 060-658 31 68

Köket

Telefon: 060-658 31 69

Måndag till fredag klockan 06.30-17.30

Kontakt

Falkens förskola

060-658 31 67

Falkenbergsvägen 46
857 32 Sundsvall

Öppettider

Måndag - Fredag 06.30-17.30

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.