Åsta förskola

Barn som leker vid Åsta förskola

Åsta förskola ligger i utkanten av centrala Matfors med närhet till skog och fin natur.

Eken är avdelningen för de äldsta barnen. Med olika aktiviteter som sång, skapande, rörelse och lek, förbereds barnen på att börja i förskoleklass. Vi är ofta i naturen och en dag i veckan har vi en utomhusdag. På Linden är barnen från ett till fyra år och vi delar ofta in dem i mindre grupper för att ta till vara på erfarenheter och intressen.

Alla ska få möjlighet att i samspel med andra få utveckla sitt bästa jag och få erövra kunskaper i meningsfulla sammanhang.
Vårt arbetssätt grundas på läroplanen för förskolan och vår egen verksamhetsplan. Utifrån de prioriterade målen i läroplanen fokuserar vi vår verksamhet kring fyra begrepp och arbetsområden:

Matematik

Vi strävar efter att varje barn utvecklar sin förmåga att urskilja, uttrycka och undersöka matematiska begrepp och samband, både ute och inne.

Teknik

Vi bygger och konstruerar i olika material och med hjälp av olika tekniker.

Språk

Språket är en förutsättning för allt lärande och vi utmanar och utvecklar barnen i deras sätt att kommunicera med varandra.

Naturvetenskap

Vi vill uppmuntra till glädje och nyfikenhet i skogen. Dit går vi minst en gång i veckan. Där leker vi, upptäcker och utforskar djur och natur.

Vi har en egen kokerska som lagar maten. Hon följer kommunens måltidspolicy som grundar sig på Livsmedelsverkets rekommendationer. Matsedeln följer en tio veckors period med olika alternativa recept som är utarbetade av kokerskor i Sundsvalls kommun.

  • Varje dag serveras frukost, lunch och mellanmål.
  • Vårt mål är att ge barnen en näringsriktig mat.
  • Vi strävar efter att laga ekologisk och klimatsmart mat.

Mer om mat i förskolan

Stubben 073-270 23 46

Kontakt

Eppi Saari Biträdande rektor

070-189 13 91

Åsta förskola

073-274 59 68

Rännövägen 13
864 31 Matfors

Öppettider

Måndag - Fredag klockan 06.00-17.30

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.