Ängoms förskola

Barn som leker med såpbubblor på Ängoms förskola

I det natursköna Ängomsområdet i Matfors ligger Ängoms förskola med närhet till skogen.

Alla ska få möjlighet att i samspel med andra få utveckla sitt bästa jag och få erövra kunskaper i meningsfulla sammanhang. Vårt arbetssätt grundas på läroplanen för förskolan och vår egen verksamhetsplan. Utifrån de prioriterade målen i läroplanen fokuserar vi vår verksamhet kring fyra begrepp och arbetsområden:

Matematik

Vi strävar efter att varje barn utvecklar sin förmåga att urskilja, uttrycka och undersöka matematiska begrepp och samband, både ute och inne.

Teknik

Vi bygger och konstruerar i olika material och med hjälp av olika tekniker.

Språk

Språket är en förutsättning för allt lärande och vi utmanar och utvecklar barnen i deras sätt att kommunicera med varandra.

Naturvetenskap

Vi vill uppmuntra till glädje och nyfikenhet i skogen. Dit går vi minst en gång i veckan. Där leker vi, upptäcker och utforskar djur och natur.

Föräldraråd

Representanter från varje avdelning träffas till föräldraråd cirka två gånger per termin.
Det är ett gemensamt råd för Snurrans, Ängoms och Åstas förskolor. De för fram synpunkter från avdelningarnas föräldrar.

Protokoll från mötet placeras på varje avdelning. Där finns också namn och telefonnummer till de andra representanterna i föräldrarådet.

Vi har en egen kokerska som lagar maten. Hon följer kommunens måltidspolicy som grundar sig på Livsmedelsverkets rekommendationer. Matsedeln följer en tio veckors period med olika alternativa recept som är utarbetade av kokerskor i Sundsvalls kommun.

– Varje dag serveras frukost, lunch och mellanmål.
– Vårt mål är att ge barnen en näringsriktig mat.
– Vi strävar efter att laga ekologisk och klimatsmart mat.

Mer om mat i förskolan

Telefon till avdelningarna

Mumindalen: 070-190 44 75
Junibacken: 070-190 44 76

Kontakt

Karolina Forsman Biträdande rektor

070-648 28 29

Ängoms förskola

070-190 44 75

Basvägen14
864 33 Matfors

Öppettider

Måndag - Fredag klockan 06.00-17.30

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.