Sommarskola

Sommarskolan är för dig som går i årskurs 8 eller 9 på en av Sundsvalls kommuns skolor och löper risk att inte uppnå behörighet att söka ett nationellt yrkesprogram på gymnasiet.

Sommarskolan kommer att hålla till på Bergsåkers skola 2022 och du studerar hos oss mellan 13 -23 juni.

sommarkola

Foto:

Vem kan gå sommarskola?

Sommarskolan är för dig som går i årskurs 8 eller 9 på en av Sundsvalls kommuns skolor och löper risk att inte uppnå behörighet att söka ett nationellt yrkesprogram på gymnasiet. Det är du tillsammans med vårdnadshavare som får erbjudandet om sommarskolan från din skola. Ni tackar sedan ja eller nej till att gå sommarskolan. Det är din skola som avgör vilket ämne du får undervisning i.

Vad behöver du göra?

Du behöver tacka ja eller nej till erbjudandet om att gå sommarskola. Ni tackar ja genom att gå in på den länk som vårdnadshavare får i ett mejl från skolan. Där fyller ni i uppgifterna och skickar in. Ni kommer att få mer detaljerad information när det är dags. Observera att det är närvaroplikt under sommarskolan.

Jag har inte fått något erbjudande, men känner att jag behöver sommarskolan för att klara skolan. Vad kan jag göra?

Om du inte blivit erbjuden sommarskola av din skola så kontakta din rektor eller lärare. Du kan även mejla eller ringa kontaktpersonen nedan för att fråga mer om sommarskolan.

Kontakt

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.