Sommarskola

Sommarskolan startar på måndagen direkt efter skolavslutningen för årskurs 8 och 9.

Höglundaskolan är värd för sommarskolan 2021.

sommarskola

Lektion på sommarskolan Foto: Svante Harström

Vem kan gå sommarskola?

Sommarskolan är för dig som går i årskurs 8 eller 9 på en av Sundsvalls kommuns skolor och löper risk att inte uppnå behörighet att söka ett nationellt yrkesprogram på gymnasiet. Det är du tillsammans med vårdnadshavare som får erbjudandet om sommarskolan från din hemskola. Ni tackar sedan ja eller nej till att gå sommarskolan. Det är hemskolan som avgör vilket ämne du får undervisning i.

Detta är en del av den lagstadgade lovskolan som är obligatorisk för skolhuvudmän att anordna.

Vad behöver du göra?

Du behöver tacka ja eller nej till erbjudandet om att gå sommarskola. Ni tackar ja genom att gå in på den länk som vårdnadshavare får i ett mejl från skolan. Där fyller ni i uppgifterna och skickar in. Ni kommer att få mer detaljerad information när det är dags. Observera att det är närvaroplikt under sommarskolan.

Jag har inte fått något erbjudande, men känner att jag behöver sommarskolan för att klara skolan. Vad kan jag göra?

Om du inte blivit erbjuden sommarskola av din skola så kontakta din rektor eller lärare. Du kan även mejla eller ringa kontaktpersonen nedan för att fråga mer om sommarskolan.

Pedagogisk samordnare pal.christensson@sundsvall.se 072-1466110

Kontakt

Pål Christensson Pedagogisk samordnare

072-146 61 10

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.