Läs mer om sommarjobb

Sjung, filma, kratta, undervisa, vårda, städa, guida… vad vill du göra? Här kan du läsa mer om sommarjobb och vilka områden som finns.

Den 1–31 mars 2020 kan du som är skriven i Sundsvalls kommun söka sommarjobb hos oss på kommunen.

Går du i åk 9?

Du blir tilldelad det jobb som finns i det aktuella område du söker. Det kan vara exempelvis trädgårdsskötsel, förskola, vaktmästeri, utemiljö, städ, bad, camping och annat. Du kan skriva in egna önskemål när du söker sommarjobb.

Går du i gymnasiet?

Exempel på arbetsområden för dig är:
Barnomsorg
Du kan exempelvis arbeta inom förskola och fritids.

Vård
Du kan vara delaktig i arbetet inom hemtjänst, olika boenden eller dagliga verksamheter. Kanske sätta lite extra guldkant på dagarna för de du möter i verksamheterna.

Städ
Du tillhör en lokalvårdsgrupp och kan få göra allt från daglig lokalvård på kontor till grovstädning vid renoveringar.

Kök
Kan innefatta förberedelse, tillredning och paketering av mat inom barnomsorg, äldreomsorg eller storkök.

Utemiljö
Du arbetar utomhus med exempelvis gräsklippning, renhållning av parker, skötsel av planteringar och städ/skräpplockning.

Turism
Du kan exempelvis arbeta med guidning, värdskap, marknadsundersökningar och informationsarbete.

Vaktmästeri/Fastighetsskötsel
Du arbetar med fastighetsskötsel som exempelvis flytt av möbler och annat.

Kommunservice
Kan exempelvis vara jobb på bibliotek, inventeringar, marknadsundersökningar, statistik, jobba som badvakt, måla och fotografera.

Lärarassisten för sommarskolan
Prova på läraryrket.

Gatuartist
Visa upp din förmåga i offentliga och privata miljöer, enskilt eller i grupp.

Skapa film
Vill du jobba med att skapa film i sommar? Det kan vara animerad eller vanlig film. Du har nu chansen att under tre veckor göra en egen kortfilm, eller jobba i team med någon annans filmprojekt. Du kommer att ha din arbetsplats på Ung Film i Sundsvall.

Norra Berget
Guida i historisk miljö.

Miljöarbete
Kan innebära att ta vattenprover, göra kontroller av livsmedels-hantering