Så påverkar coronaviruset sommarjobben

Den pågående pandemin kan komma att påverka sommarjobben inom Sundsvalls kommun 2022.

Sundsvalls kommun följer händelseutvecklingen av pandemin noga och är förberedd på en förändrad situation.

Vi följer rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten och andra ansvariga myndigheter. Det osäkra läget med smittspridning i samhället gör att du som sommarjobbare måste vara beredd på att förutsättningar kan förändras under våren och sommaren 2022. Du kan behöva byta arbetsplats eller period. Ditt erbjudande om sommarjobb kan också dras tillbaka om situationen kräver det.

För sommarvikariat inom vård och omsorg behöver du ha fyllt 18 år. Det beror på att arbetsmiljöverkets föreskrifter om smittrisker i arbetslivet inte tillåter att minderåriga arbetar i dessa miljöer under pågående pandemi.

• Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.