Onsdagslunch

Fasad, Kulturmagasinet.

Evenemangen från och med 18 mars är inställda på grund av Coronaviruset Covid-19.

Återköp av biljett

Återköp ska ske senast inom en månad efter det att arrangemanget skulle ha ägt rum. Endast biljettavgiften återbetalas. Serviceavgift och andra eventuella administrativa avgifter återbetalas inte.

Du som köpt biljetter i Biljettkassa ska inkomna med era biljetter till biljettkassan för återköp. Kunden ansvarar själv för att kontakta Entré Sundsvall angående återbetalning.

Paris 1920

Onsdag 22 januari klockan 12.00
Lokal: Lars Ahlins torg

Smakprov ur kvällskonserten Paris 1920. Nordiska Kammarensemblen minns den fria och öppna anda som rådde i Paris för hundra år sedan – och spelar musik av den tidens stora tonsättare.

Fri entré.

Det glömda landskapet: Välfärdens kulturarv i Västernorrland

Onsdag 29 januari klockan 12.00
Lokal: Unga Magasinet

Cecilia Dahlbäck föreläser om platser i Västernorrland som berättar om en annan värld än träpatroner och överklass, en historia om utsatta, fattiga och sjuka men också om kvinnors intåg på arbetsmarknaden och om framväxten av den offentliga sektorn. Lyssna till berättelser om resan från fattigsverige till modern välfärdsstat.

Cecilia Dahlbäck är sociolog och kulturhistoriker och i projektet Välfärdens kulturarv lyfter Cecilia ett, på olika sätt, exkluderat, och underrepresenterat stigmatiserat kulturarv.

KVINTETT och SAXOFON

Onsdag 5 februari klockan 12.00
Lokal: Lars Ahlins torg

Smakprov ur kvällskonserten KVINTETT och SAXOFON. Nordiska Blåsarkvintetten bjuder in saxofonisten Linn Persson för att spela kammarmusik för saxofon och blåsare i olika konstellationer. Med hjälp av saxofonen läggs en ny färg till blåskvintettklangen.

Fri entré.

Nordic Piano Art med Mattias Nilsson

Onsdag 12 februari klockan 12.00
Lokal: Lars Ahlins torg

Med ett ljust och hoppfullt nordiskt vemod väver den internationellt uppmärksammade och prisbelönte pianisten Mattias Nilsson samman vårt nordiska tonspråk med skandinaviska melodier, konstmusik, folk och jazz. Genom sina improvisationer och ett mycket varmt och personligt anslag blir detta till ett unikt uttryck i ett musikaliskt landskap med helt nya färgnyanser.

Fri entré.

Drömmen om regnbågen

Onsdag 19 februari klockan 12.00
Lokal: Programsalen

I musikteater-föreställningen Drömmen om regnbågen med Anna Bromee får du uppleva den unika historien om Judy Garlands liv och hennes sista konserter i livet våren 1969 i Sverige och Danmark.

Stuga, hem och krubba: Barn och ungdomar i vård och omsorg

Onsdag 26 februari klockan 12.00
Lokal: Unga Magasinet

Från slutet av 1800-talet utvecklades olika verksamheter för barn och ungdomar i behov av vård och omsorg. Cecilia Dahlbäck berättar om olika platser i Medelpad som bär på detta kulturarv. Cecilia Dahlbäck är sociolog och kulturhistoriker och i projektet Välfärdens kulturarv lyfter Cecilia ett, på olika sätt, exkluderat, och underrepresenterat stigmatiserat kulturarv.

Stolthet och fördom – en läsvärd klassiker

Onsdag 4 mars klockan 12.00
Lokal: Programsalen

Stolthet och fördom är en av de klassiker som finner ständigt nya läsare. Generation efter generation fascineras av Elizabeth Bennet och Mr Darcy och de sociala spelregler som styr deras liv. Vad är det som är dragningskraften i denna berättelse från 1800-talets början?

Programmet är en introduktion till boken, dess persongalleri och den tid som skildras. Även en presentation av Jane Austen som person och författare, med högläsning ur boken och Jane Austens egna brev.

Medverkande Erica Wikström Holländer och Gunilla Grill, Sundsvalls stadsbibliotek.

Romsk musik med Krilja

Onsdag 11 mars klockan 12.00
Lokal: Lars Ahlins torg

Krilja är en Göteborgsbaserad trio som spelar traditionella romska sånger från Ryssland och Östeuropa. Musiken är från 1800-talet och framåt, och skiftar mellan det lyriskt melankoliska och det eldigt intensiva. Texterna är på romanes och ryska och handlar om sorg, smärta, fattigdom och lidande, men även om kärlek och passion.

Fri entré.

NYTT DATUM! Naturromantiska visor

Onsdag 7 oktober klockan 12.00
Lokal: Lars Ahlins torg

Anders Mossing är vistrubadur och gitarrist med ena foten i den traditionella visan och den andra i den moderna. Här bjuder han på naturromantiska visor. Närhet, äkthet och underhållning är honnörsord.

Fri entré.

INSTÄLLT! Barockens brytpunkter

Onsdag 25 mars klockan 12.00
Lokal: Lars Ahlins torg

Smakprov ur kvällskonserten Barockens brytpunkter. Den musikaliska epoken barocken ägde rum mellan cirka 1600–1750 och den som kom efter, klassicismen, anses ha börjat redan 1730. Nordiska Kammarensemblen utforskar, tillsammans med barockspecialisten Patrick Ayrton, tonsättare som levde och verkade i gränslandet mellan de två epokerna.

INSTÄLLT ! Påskekrim

Onsdag 1 april klockan 12.00
Lokal: Programsalen

Deckartips inför påskledigheten. Traditionen med Påskekrim går tillbaka ändå till 1923 och är en norsk tradition som har spridit sig till Sverige. Påsken är den tid på året då norrmännen köper flest kriminalromaner!

Med Gunilla Grill och Åsa Granath, Sundsvall stadsbibliotek och Håkan Nordman, Sundsvalls museum.

Återköp av biljett

Återköp ska ske senast inom en månad efter det att arrangemanget skulle ha ägt rum. Endast biljettavgiften återbetalas. Serviceavgift och andra eventuella administrativa avgifter återbetalas inte. Du som köpt biljetter i Biljettkassa ska inkomna med era biljetter till biljettkassan för återköp. Kunden ansvarar själv för att kontakta Entré Sundsvall angående återbetalning.

INSTÄLLT! Kleine Kammermusik

Onsdag 15 april klockan 12.00
Lokal: Lars Ahlins torg

Nordiska Blåsarkvintetten bjuder på smakprov ur kvällskonserten Kleine Kammermusik. Tonsättaren Paul Hindemiths Kleine Kammermusik från 1922 är ett av blåskvintettrepertoarens allra mest spelade verk. I fem satser får vart och ett av kvintettens instrument träda fram med sin speciella karaktär.

Med reservation för eventuella ändringar.

Kontakt

Kulturmagasinet

060-19 18 00

Kulturmagasinet
851 96 Sundsvall

Carina Thorelli Möllerberg Kultursekreterare

060-19 18 55, 070-340 90 78

Sundsvalls museum
Kulturmagasinet
851 96 Sundsvall

Var sidan till hjälp?