Onsdagslunch

Välkommen på lunchunderhållning mitt i veckan.

När: onsdagar 30 januari – 8 maj 2019
Tid: klockan 12.00-13.00

Biljetter till onsdagsluncherna kan du boka i vår reception eller hos entresundsvall.se från torsdag 17 januari. Begränsat antal platser.

Visning av Fundamenta

Onsdag 30 januari klockan 12.00

Konstnären Björn Gimstedt visar sin utställning Fundamenta på Sundsvalls museum.

Fri entré.

Trumman, jojken och dansen

Onsdag 6 februari klockan 12.00

Ola Stinnerbom från Vilhelmina Norra Sameby föreläser om förbjudna och bortglömda samiska ritualer. Han tar oss med längst in i det heligaste av den samiska kulturen och berättar om den samiska treenigheten, trumman, jojken och dansen.

Arrangör: Sundsvalls museum i samarbete med Noerhtenaestie, Västernorrlands sameförening och FAVI.

OBS! Slutsålt

Duo Svarfvar – Kellerman

Onsdag 13 februari klockan 12.00

Christian Svarfvar och Jacob Kellerman är två av Sveriges mest omtyckta solister och kammarmusiker. De framför musik av bland andra Schuberg och Piazzolla.

Fri entré.

Romantik i vinterkväll

Onsdag 20 februari klockan 12.00

Kvintettrepertoaren har stor variation men för att komma åt den mer romantiska repertoaren lånar Nordiska Blåsarkvintetten in pianisten Mona Kontra. Romantik i vinterkväll innehåller musik för blåsare och piano i olika konstellationer med musik av Louise Farrenc, Louis Spohr, Camille Saint-Saens och Donald Francis Tovey.

Fri entré.

Visning av Genius Loci

Onsdag 27 februari klockan 12.00

I varje del av project Genius Loci skapar Anastasia Savinova ett visuellt arkiv, ett koncentrat av kärnan och känslan av platsen. Romarna trodde att varje plats hade en skyddsande – en genius loci; i modernt språkbruk syftar genius loci på den speciella atmosfären hos en plats, och hur den upplevs. Petter Österlund, Sundsvalls museum, visar utställningen.

Fri entré.

Visning av Tänk på trappor och stegar

Onsdag 6 mars klockan 12.00

Tänk på trappor och stegar är en utställning i en av våra lokaler där en trappa går rakt igenom rummet. Konstruktionsritningar, grafik, skulptur, fotografi och en gobeläng konkretiserar vad trappor och stegar kan vara. Visning med gästcurator Barbro Björk.

Fri entré.

Kortfilm – Rå

Onsdag 13 mars klockan 12.00

Höst i norra Sverige. Linn är 16 år och får åka på älgjakt med sin far. RÅ är en klassisk coming of age-historia om en ung tjejs vilja att bevisa sig uppgiften mogen; men RÅ är också en historia om frigörelse och att stå på sina egna ben. Vinnare av Deutscher Kurzfilmpreis 2018 (Best Short Film) i Tyskland.

Regi: Sophia Bösch.
Speltid: 30 minuter
Språk: Svenska

Boka biljett »

Föregångerskan

Onsdag 20 mars klockan 12.00

Catherine Westling i en monolog som med humor och frenesi berättar om kampen för en rättighet som oftast tas för given, men som vi idag måste värna om, mer än någonsin – den kvinnliga rösträtten.

Köp biljett »

Visning – Sluta kasta Freud i ansiktet på mig jag får så dålig hy av honom

Onsdag 27 mars klockan 12.00

Se världen ur Miss Universums ögon. Modig som få och med ett självförtroende på topp tar sig Catti Brandelius alter ego an omvärlden. Självinsikt och hämningar lyser med sin frånvaro. Eller så struntar hon bara i vad andra tycker. Kritik mot dåtida och nutida samhällsordningar och normer, trender och jantelag ackompanjeras av budskapet; Var dig själv och våga ta plats!

Utställningen visar fyra videokonstverk ur museets och kommunens konstsamling skapade av Catti Brandelius. Det genomgående budskapet är ”Var den du är och stå för det!”

Visning med Daniel Eklund, Sundsvalls museum.

Vårkonsert med Spectra Gospel

Onsdag 3 april klockan 12.00

Spectra Gospel är en av Norrlands äldsta och mest rutinerade gospelkörer. De sjunger mest contemporary gospel, men kryddar gärna med en traditionell gospel eller Negro Spiritual.

Fri entré.

De dövas historia i Medelpad

Onsdag 10 april klockan 12.00

Urban och Johanna Mesch har skrivit boken Den medelpadska dövhistorien – Från Sundsvallsbranden till Sundsvallsbron. Urban Mesch berättar om sitt arbete med boken och om en historia som inte många känner till. Författarna erhöll Sundsvalls kommuns stipendium för skildring av lokalhistoria 2018.

Föreläsningen är teckenspråkstolkad.

Boka biljett »

Kvinnor – en stört skön monolog

Onsdag 17 april klockan 12.00

I denna lunchföreställning möter vi två kvinnor i olika livssituationer. De kämpar med kvinnorollen, slåss för sina identiteter, vägrar bli en del av ett samhälle som osynliggör dem.

Allt förankrat i en samtid fylld av #metoo, hbtq-frågor, stress och funderingar kring hur tusan en ska bete sig för att kunna leva ett vanligt, simpelt liv i manssamhället utan att gå̊ sönder.

Medverkande: Sofia Andersson. Manus: Martin Lindberg i samråd med Sofia Andersson. Regi: Martin Lindberg. Scenografi och kostym: Caroline Romare. Teknisk samordnare: Jan Boholm. Affisch, foto & layout: Kerstin Stickler. Producent: Malin Berglund.

Köp biljett »

Dans – Dotty hälsar på!

Onsdag 24 april klockan 12.00

Dotty rasslar in med sina glas och andra ljudliga prylar. I fräsiga brillor och galanta blusar bygger hon soundtracket till sin dans. Absurda, ibland finstämda, ibland utflippade rörelser är hennes signum. Dansföreställning med Elin Kristoffersson, Korona Dans.

Produktion: Korona Dans med stöd av Region Västernorrland, Dans Västernorrland och Västernorrlands museum.

Fri entré.

Film – Gepardmannen

Onsdag 8 maj klockan 12.00

Det handlar om vad passionen för djur kan göra med ens liv. Göran Lindström, från Bergeforsen i Timrå, är mannen som följer sitt hjärta, bryter upp, säljer sin bilverkstad för att bli volontär och få jobba med föräldralösa gepardungar och geparder i Namibia. Göran gör allt för att dessa vackra kattdjur ska kunna samexistera med människan. I Namibia finns fortfarande nära hälften av alla kvarvarande vilda geparder – så det är gepardens sista hem.

Regi: Dag Jonzon, Björn Tjärnberg och Linn Marnfeldt
Speltid: 58 minuter
Språk: Svenska

Boka biljett »

Lunchkonsert

Onsdag 5 juni klockan 12.00

Nordiska Blåsarkvintetten bjuder på lunchkonsert på Lars Ahlins torg.

Fri entré.

Med reservation för ändringar.

Kontakt

Kulturmagasinet

060-19 18 00

Kulturmagasinet
851 96 Sundsvall

Öppettider

måndag-torsdag klockan 10-19
fredag klockan 10-18
lördag-söndag klockan 11-16

Carina Thorelli Möllerberg Kultursekreterare

060-19 18 55, 070-340 90 78

Sundsvalls museum
Kulturmagasinet
851 96 Sundsvall

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.