Onsdagslunch

Varje onsdag bjuder vi på lunchunderhållning.

När: onsdagar 7 februari – 16 maj 2018
Tid: klockan 12-13

Till en del av evenemangen behövs platsbiljett. Hämta i vår reception eller hos Entré Sundsvall. Begränsat antal platser.

Monica Englund. Självporträtt

Foto: © Monica Englund 2018

Monica Englund – Livstycken

7 februari

Monica Englund föddes i Sundsvall 1935, växte upp i Skellefteå och är verksam i Göteborg. Hon har sedan 1960-talet arbetat som professionell fotograf, bland annat genom dokumentation av födslar, närstudier av växter och om relationen till sin far. Sedan början av 2000-talet arbetar hon också med analoga collage.

Petter Österlund, Sundsvalls museum, visar utställningen Monica Englund – Livstycken.

En kärlekshistoria

14 februari

Alla Hjärtans Dag bjuder på en dramatiserad kärlekshistoria om författaren Karl Östman och hans fru Hilda Östman med Tina Johansson och Wejdan Derky, Sundsvalls museum.

Boka platsbiljett »

Koreografiska Moduler

21 februari

En platsspecifik soloföreställning med dans och ljudkonst inspirerad av form, förhållanden och modern arkitektur. Modulerna är korta koreograferade stycken som sätts ihop i olika följd beroende på var föreställningen framförs. Rekvisitan utgör en förlängning av platsens arkitektur och låter koreografin utvecklas på olika nivåer. Som ”En bebis i rymden, ett bloss i universum” tar verket plats på öppna ytor och i offentliga rum.

Koreografi, dans och ljudkonst: Elin Kristoffersson

Mariadagen

28 februari

Dramatisering om fotografen Maria Kihlbaum med Tina Johansson och Wejdan Derky, Sundsvalls museum. Svartvita skepnader skapas utifrån Marias fotografier.

Boka platsbiljett »

Där mörker möter ljus – en resa i kvinnohistoria

7 mars

Agneta Nyholm Winqvist berättar om 1600-talets häxprocesser i Ångermanland. Agneta gav 2016 ut boken ”Där mörker möter ljus – en resa i kvinnohistoria”, om en av Nordens största historiska rättsskandaler då fler än 120 kvinnor massavrättades i det som kallas trolldomsprocessen.

Boka platsbiljett »

Från Hendrix till Nelson – Gränslösa förgreningar

14 mars

Nordiska Kammarensemblen slussar oss mellan olika genrer, epoker och stilar och rör sig mellan både jazz, rock och klassiskt. Musiken förenar och förgrenar i en gränslös konsert med Nordiska Kammarensemblen.

For Emily

21 mars

Musikberättelse om amerikanska poeten Emily Dickinson med Jenny Runa, Hanna Fellgren och Ida Wiklund. Dickinsons dikter är tonsatta av artisterna.

Boka platsbiljett »

Bengt Lindström

28 mars

För tio år sedan dog konstnären Bengt Lindström. Tina Johansson och Wejdan Derky, Sundsvalls museum,  dramatiserar en berättelse om Bengts karaktär och konst.

Boka platsbiljett »

Vive la France!

4 april

Frankrike har skolat många fantastiska tonsättare. Denna gång bjuder Nordiska Blåsarkvintetten på blåsarklanger och fransk esprit! Publiken tas med på en resa i trikolorens färger.

Odyssén

11 april

Erica Wikström Holländer läser ur Odysséen och Gunilla Grill berättar om boken som inspirerat till föreställningen Odysseus. Mira Helenius berättar om dansföreställningen. Dansfilm visas.

Boka platsbiljett »

En tårtbit till kaffet

18 april

En tårtbit till kaffet med Ulrika Stenbäck, Sundsvalls museum. Om fikats historia i Sverige; kafferep, tårtor och andra bakverks historia

Boka platsbiljett »

Från Café Dahne till Nofeats i Damaskus

25 april

Vi börjar resan i Sundsvall (inne på Sundvalls museum) och avslutar i Damaskus (i Vängåvan). Upplev kulturmöten och det kreativa livet i Damaskus gamla stad. Med Tina Johansson och Wejdan Derky, Sundsvalls museum.

Boka platsbiljett »

Konsert: Monica Z

9 maj

En hyllning till Monica Zetterlund med sångerskan Charlotte Stålgren med band.

Promenadkonsert

16 maj

Nordiska Kammarensemblen bjuder på smakprov ur sin Promenadkonsert. Det blir blandad musik, ofta musikernas egna favoriter.

Med reservation för ändringar.

Om du vill skriva ut programmet klicka här (PDF).

Kontakt

Kulturmagasinet

060-19 18 00

Kulturmagasinet
851 96 Sundsvall

Öppettider

måndag-torsdag klockan 10-19
fredag klockan 10-18
lördag-söndag klockan 11-16

Carina Thorelli Möllerberg Kultursekreterare

060-19 18 55, 070-340 90 78

Sundsvalls museum
Kulturmagasinet
851 96 Sundsvall

Var sidan till hjälp?

  • Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan. Lämna din e-postadress så att vi kan återkoppla till dig.