Onsdagslunch

Välkommen på lunchunderhållning mitt i veckan.

När: onsdagar 12 september – 12 december 2018
Tid: klockan 12.00-13.00

Biljetter till onsdagsluncherna kan du boka i vår reception eller hos Entré Sundsvall från måndag 27 augusti. Begränsat antal platser.

100 år av svensk musik

12 september

Möt Nordiska Kammarensemblen i en konsert där man uppmärksammar Föreningen Svenska Tonsättare (FST) som firar 100 år. Musiken som framförs är komponerad av tonsättare från länet.

Fri entré. Begränsat antal platser.

Visning: Hekate – Åsa Ersmark

Onsdag 19 september klockan 12.00

I en svampbemängd tallskog uppstår ett möte med Gudinnan Hekate. Petter Österlund, Sundsvalls museum, visar utställningen.

Fri entré. Begränsat antal platser.

Visning: Mijjen tïjje daelie! – Vår tid är nu!

26 september

Utställningen visar cirka 100 moderna och antika samiska föremål som tenn- och pärlbroderier, rotslöjd, skinnarbeten, kåsor, skrin, knivar, stavar och Hattas renar. Visning med Birger Nordin.

Boka biljett »

Daff-Daff

3 oktober

I år fyller Cirkus Elvira 35 år. Daff-Daff har underhållit oss i alla dessa år. Möt personen bakom clownnäsan och lär känna Thomas Jerbo på djupet.

Boka biljett »

Musica Mobile

10 oktober

Nordiska Blåsarkvintetten tar med publiken på en ny sorts upplevelse. Musikerna interagerar med publiken i en annorlunda, humoristisk och uttrycksfull musikalisk dialog, som ska tilltala alla, oavsett ålder.

Fri entré. Begränsat antal platser.

Norrdans om Alfhild Agrell

17 oktober

I Sverige var Alfhild Agrell under 1880-talet en av de mest uppmärksammade och uppskattade dramatikerna. Inför Norrdans uppsättning av Alfhild Agrells arv läser Erica Wikström-Holländer ur Alfhild Agrells ”En lappbok”, Gunilla Grill, Sundsvalls stadsbibliotek, berättar om författaren och kompaniets nya danschef Martin Forsberg presenterar dansuppsättningen.

Boka biljett »

Visning – Mijjen tïjje daelie! – Vår tid är nu!

24 oktober

Utställningen visar cirka 100 moderna och antika samiska föremål som tenn- och pärlbroderier, rotslöjd, skinnarbeten, kåsor, skrin, knivar, stavar och Hattas renar. Visning med Birger Nordin.

Boka biljett »

Tema kriminallitteratur

31 oktober

Ur Sundsvalls största deckarbibliotek får du tips på böcker av Kulturmagasinets deckarentusiaster Åsa Granath, Gunilla Grill och Håkan Nordman.

Boka biljett »

Föreställning – Alla dessa år med Jan Boholm

7 november

I denna konsert framför Jan Boholm sina egna sånger om tid som går, som gått och som komma skall. Sånger om att vara människa, om tiden vi lever i, om kärlek och förvirring. Alltid med utgångspunkt i personliga betraktelser, med texter som vill berätta något om livet. Och med musikaliska influenser från 60-talet till idag, såsom Beatles, Waterboys, John Holm, Clash, Anders F. Rönnblom, Bob Dylan, Nick Cave med flera.

Medverkar gör Jan Boholm, Olov Sjögren, Jocke Hillborg och Joel Westman.

Köp biljett »

Föreställning – En Frida för själen

14 november

I den nya musikteater-föreställningen En frid(a) för själen sjunger och berättar skådespelaren Anna Bromee varmt, humoristiskt och berörande utifrån Anni-Frid Lyngstads musik. Från de tidiga åren på 1960-talet när en tonårig Anni-Frid sjöng i dansorkestrar i Sörmland, vann en talangjakt och fick sjunga i Hylands hörna – via världs-turnéerna med ABBA – till de personliga solo-albumen på 1980- och 90-talet där Frida debuterar som kompositör & text-författare.

Gunilla Nyroos har regisserat föreställningen, som spelas med Fridas välsignelse.

Köp biljett »

Helafton

21 november

Nordiska Kammarensemblen bjuder på smakprov ur sin Helafton-konsert. Denna gång är temat hela verk och programmet består av musik av bland annat Franz Berwald och Nino Rota.

Fri entré. Begränsat antal platser.

Dansföreställning – Som en sval hand med Elin Kristoffersson

28 november

Som en sval hand mot världens bultande tinning är en tyst dansperformance som skapats utifrån koreografens passion för tyst kommunikation och dansarens djupaste skäl att dansa. Föreställningen är ett förslag, en tyst manifestation, en reaktion på allt det lättkränkta, överhettade, hotfulla och aggressiva; Som en sval hand mot världens bultande tinning.

Med stöd av Region Västernorrland, NBV MittSverige, Dans Västernorrland och Härnösands kommun.

Idé, koreografi och dans: Elin Kristoffersson
Kostym: Cecilia Götesdotter Axelsson
Produktion: Korona Dans

Fri entré. Begränsat antal platser.

Julens pärlor

5 och 6 december

Ta en paus inför julstöket och starta julfirandet med en stämningsfull konsert. Nordiska Blåsarkvintetten framför traditionella julsånger och andra klassiker.

Fri entré. Begränsat antal platser.

Windows 2018

12 december

Windows är Norrdans traditionella skyltfönsterföreställning, den 20:e i ordningen.

Fri entré. Begränsat antal platser

Om du vill skriva ut programmet klicka här (PDF).

Kontakt

Kulturmagasinet

060-19 18 00

Kulturmagasinet
851 96 Sundsvall

Öppettider

måndag-torsdag klockan 10-19
fredag klockan 10-18
lördag-söndag klockan 11-16

Carina Thorelli Möllerberg Kultursekreterare

060-19 18 55, 070-340 90 78

Sundsvalls museum
Kulturmagasinet
851 96 Sundsvall

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.