Kultfilm

Välkommen till Kulturmagasinets filmklubb!

När: söndagar 4 februari – 1 april 2018
Tid: klockan 13.30

Gå med i filmklubben

Vill du gå på en eller flera filmer? Allt du behöver göra är bli medlem i Filmklubben Kultfilm. Du anmäler dig och får biljett till filmerna i vår reception eller hos Entré Sundsvall. Det är helt gratis och medlemskapet är inte bindande.

Kultfilm är ett samarrangemang med Film Västernorrland.

Prövningen

18 mars klockan 13.30

Läkaren Romeo Aldea har velat ge sin dotter Eliza de bästa förutsättningarna. Planen är att hon med sina toppbetyg ska studera utomlands efter studenten, men med bara slutproven kvar blir Eliza brutalt överfallen. För omskakad för att kunna prestera på topp sätts hela hennes framtid på spel. Romeo vet att det finns sätt att lösa situationen, men de leder honom in i en snårig labyrint av byråkrati, lögner, tjänster och gentjänster – allt för att ge Eliza den chans han själv aldrig tog.

Regi: Cristian Mungiu
Längd: 123 minuter
Språk: rumänska, textad på svenska

Boka platsbiljett »

Book of Birdie

25 mars klockan 13.30

Birdie är en annorlunda tonåring med så mörk och livlig fantasi att den håller på att bli hennes öde. Därför har hon placerats i ett fallfärdigt kloster i hopp om att hon ska komma på rätt vägar. När hon träffar Julia, en självsäker och glad tjej som hjälper till på klostret, får Birdie nytt hopp om ett liv i verkligheten. Men hennes märkliga och groteska besatthet och blodiga hallucinationer ökar stadigt, och hon bestämmer sig för att försöka förstå om hennes visioner kommer från något gudomligt eller har ursprung i mörka makter. Eller är det själva klostret som försöker säga henne något?

Regi: Elisabeth E. Schuch
Längd: 90 minuter
Språk: engelska, textad på svenska

Boka platsbiljett »

En vacker dag för demokratin

15 april klockan 13.30

Filmvisning och samtal med regissören Cecilia Björk. Med små medel skildras ett av Sveriges största politiska evenemang: Almedalsveckan. Att verka bakom kulisserna i denna mediecirkus är ingen småsak. Här målas en bred bild av det politiska landskapet upp. Ett valår som detta känns denna reflekterande film extra relevant: om hur beslut fattas och makt utövas, om hur bilderna vi nås av påverkar oss.

Regi: Cecilia Björk
Längd: 75 min
Språk: Svenska

Boka platsbiljett »

Pianisten

22 april klockan 13.30

Erika Kohut är en medelålders pianoprofessor vid ett wienskt musikkonservatorium, som trots sin ålder ännu bor med sin krävande, dominanta mor. På grund av sin instängda tillvaro lider Erika av ett sexuellt undertryckande som manifesterar sig genom voyeurism och sadomasochistiska fetischer så som bland annat självstympning. När en ung ingenjörstudent ansöker till konservatoriet uppstår en ömsesidig besatthet mellan de två.

Regi: Michael Haneke
Längd: 131 minuter
Språk: tyska, franska, textad på svenska

Boka platsbiljett »

Med reservation för ändringar.

Om du vill skriva ut programmet klicka här (PDF).

Kontakt

Kulturmagasinet

060-19 18 00

Kulturmagasinet
851 96 Sundsvall

Öppettider

måndag-torsdag klockan 10-19
fredag klockan 10-18
lördag-söndag klockan 11-16

Carina Thorelli Möllerberg Kultursekreterare

060-19 18 55, 070-340 90 78

Sundsvalls museum
Kulturmagasinet
851 96 Sundsvall

Var sidan till hjälp?

  • Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan. Lämna din e-postadress så att vi kan återkoppla till dig.