Kultfilm

Välkommen till Kulturmagasinets filmklubb! Biljetterna till höstens filmer släpps torsdag 30 augusti.

Gå med i filmklubben

Vill du gå på en eller flera filmer? Allt du behöver göra är att bli medlem i Filmklubben Kultfilm. Hämta ditt filmpass för säsongen i vår reception från och med 30 augusti. Biljett till respektive film kan du boka både hos oss och Entré Sundsvall. Det är helt gratis och medlemskapet är inte bindande.

Höstsäsongen 2018

Söndagar 30 september – 9 december samt lördag 24 november klockan 13.30. Observera ingen filmvisning söndag 4 och 25 november. Filmerna visas i vår Programsal.

Kultfilm är ett samarrangemang med Film Västernorrland.

Dead Donkeys Fear No Hyenas

30 september klockan 13.30

Dokumentärfilmen visar baksidan av den nya globala jordbruksindustrin och låter oss möta de som drabbats allra värst av den globala ekonomins jakt på det nya ”gröna guldet”. Ett guld som består av jordbruksmark i afrikanska länder och ger hopp till så pass mycket exportinkomster att Etiopiens regering hyr ut miljoner hektar jordbruksmark till utländska investerare. Men drömmen om välstånd har en mörk sida där Världsbanken och EU spelar en mycket tvivelaktig roll…

Regi: Joakim Demmer
Längd: 80 minuter
Språk: amhariska, engelska, textad på svenska

Boka platsbiljett »

The Square

7 oktober klockan 13.30

Christian är en framgångsrik ledare på ett modernt konstmuseum – han lever i centrum av konstvärlden och tar sitt arbete på största allvar. Dagarna innan den prestigefulla utställningen The Square ska öppna blir han bestulen på öppen gata, något han varken kan skaka av sig eller låta passera obemärkt. Han påbörjar en jakt på förövaren som försätter honom i allt dråpligare situationer och får honom att ifrågasätta sin egen moraliska kompass. Samtidigt måste Christian hantera den PR-byrå som museet anlitat för att marknadsföra den kommande utställningen. Något som visar sig ta en oväntad riktning och som försätter såväl den konstnärlige ledaren som muséet i kris.

Regi: Ruben Östlund
Längd: 145 minuter
Språk: svenska

Boka platsbiljett »

Korparna

14 oktober klockan 13.30

Agne sliter hårt för att få gården att gå runt. Ett arbete som nöter på honom både fysiskt och psykiskt. Pressen ökar ytterligare när arrendeägaren vill modernisera och hotar att säga upp arrendet. Agnes familj har brukat gården i generationer och han har tagit för givet att äldste sonen Klas ska ta över när han själv inte längre orkar. Klas däremot vill inte gå i faderns fotspår, men vill inte heller lägga ytterligare börda på sin far. En man som redan verkar ha fått nog av verkligheten. Frågan är hur länge man kan skjuta upp det oundvikliga?

Regi: Jens Assur
Längd: 107 minuter
Språk: svenska

Boka platsbiljett »

Django

21 oktober klockan 13.30

Under det ockuperade Paris 1943 spelar den briljanta och bekymmerslösa Django Reinhardt sin swing-jazz på stadens bästa arenor och konsertställen – Django är på toppen av sin karriär. Men han tillhör också det romska folket, och över hela Europa äger förföljelsen av romer rum. Och inom kort tar hans liv en ny vändning när det nazistiska propagandadepartementet vill skicka honom på turné i Tyskland.

Regi: Etienne Comar
Längd: 117 minuter
Språk: franska, textad på svenska

Boka platsbiljett »

On the Milky Road

28 oktober klockan 13.30

Varje dag korsar mjölkmannen Kosta frontlinjen på en åsna, mitt under det bosnisk-serbiska kriget, för att leverera det vita guldet till soldaterna. Han har lyckats hålla sig undan från kulor och har även tur i kärlek med en kvinna från byn. Tills en mystisk italiensk kvinna anländer och vänder upp och ned på hans värld. Så börjar historien om en passionerad och förbjuden kärlek som tvingar dem båda in i ett fantastisk men farligt äventyr. Förenade av ödet verkar ingenting och ingen kunna stoppa deras vilja att vara tillsammans.

Regi: Emir Kusturica
Längd: 125 minuter
Språk: Serbiska, textad på svenska

Boka platsbiljett »

Silvana – Väck mig ni när ni vaknat

11 november klockan 13.30

Silvana Imam har de senaste åren tagit Sverige med storm och hennes kompromisslösa texter har fångat en generation. I ”Silvana- Väck mig när ni vaknat” får vi följa henne på nära håll från undergroundartist till ikon, en resa som innehåller framgångar, motgångar och, inte minst, kärlek. Det är en unik skildring av en artists genombrott och hennes kamp med rollen som förebild och sina egna förväntningar. Eller helt enkelt Silvana Imam bakom den offentliga mediebilden.

Regi: Mika Gustafson, Olivia Kastebring, Christina Tsiobanelis
Längd: 95 minuter
Språk: svenska

Boka platsbiljett »

God’s Own Country

18 november klockan 13.30

Bondsonen Johnny tar till sprit och one night stands för att klara av landsbygdens tristess och faderns dåliga humör. När våren kommer med lamning och behov av mer arbetskraft anställer fadern en rumänsk gästarbetare, Gheorghe. Under det intensiva arbetet uppstår passion mellan de två unga männen, och de börjar se möjligheten till en ljusare framtid.

Regi: Francis Lee
Längd: 104 minuter
Språk: engelska, textad på svenska

Boka platsbiljett »

Pride

Lördag 24 november klockan 13.30

1984, den brittiska gruvstrejken har dragit ut på tiden. För arbetarna i den Walesiska byn Dulais börjar det ekonomiska läget bli desperat. Men lösningen kommer från oväntat håll. Ett gäng Londonbaserade gay-aktivister bestämmer sig för att hjälpa till och årets charmigaste kulturkrock är ett faktum.

Regi: Matthew Warchus
Längd: 115 minuter
Språk: engelska, textad på svenska

Boka platsbiljett »

The Deminer

2 december klockan 13.30

The Deminer är ett porträtt av en hjältemodig kurdisk man och åttabarnsfar; Colonel Fakhir – en lokal legend i Duhok i irakiska Kurdistan, känd för sitt arbete med att undanröja bomber och landminor. Beväpnad med nerver av stål, en enkel skyddsväst och ett par tänger, tar sig Fakhir fram i minerade landskap, vägledd av sin erfarenhet och intuition.

Regi: Hogir Hirori, Shinwar Kamal
Längd: 83 min
Språk: kurdiska, textad på svenska

Boka platsbiljett »

Quest

9 december klockan 13.30

Christopher och Christine’a kämpar för att försörja sin lilla familj, samtidigt som de i sin källare har en musikstudio öppen för områdets ungdomar. En viktig fristad från det tuffa livet på gatan utanför. I över ett knappt decennium har regissören Jonathan Olshefski följt familjen Rainey, i ett hjärtskärande ode till kärlek, tillgivenhet och hopp om en bättre värld.

Regi: Jonathan Olshefski
Längd: 104 minuter
Språk: engelska, textad på svenska

Boka platsbiljett »

Med reservation för ändringar.

Om du vill skriva ut programmet klicka här (PDF).

Kontakt

Kulturmagasinet

060-19 18 00

Kulturmagasinet
851 96 Sundsvall

Öppettider

måndag-torsdag klockan 10-19
fredag klockan 10-18
lördag-söndag klockan 11-16

Carina Thorelli Möllerberg Kultursekreterare

060-19 18 55, 070-340 90 78

Sundsvalls museum
Kulturmagasinet
851 96 Sundsvall

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.