Kultfilm

Filmprojektor. Filmklubben Kultfilm

Vårens filmer från och med 22 mars är flyttade till hösten på grund av Coronaviruset Covid-19. Redan uthämtad biljett gäller för det nya datumet.

Gå med i filmklubben

Vill du gå på en eller flera filmer? Allt du behöver göra är att bli medlem i filmklubben Kultfilm. Hämta ditt filmpass i vår reception. Biljett till respektive film kan du boka hos oss eller på entresundsvall.se. Det är helt gratis och medlemskapet är inte bindande.

Vårsäsongen 2020

Söndagar 2 februari – 5 april. Filmerna visas i vår Programsal.

Skratta eller dö

Söndag 2 februari klockan 13.30

Inbördeskrigets strider är över och tiotusentals röda sitter inspärrade på fångläger utanför Helsingfors 1918. En av dem är Arbetsföreningens teaterledare, utnämnd till Finlands roligaste man men klassad som politiskt farlig. Han döms till döden, men han och hans teatertrupp erbjuds en makaber möjlighet: lyckas få en publik bestående av fångvaktare att skratta – och slipp dödsdomen.

Regi: Heikki Kujanpää
Speltid: 103 min
Språk: Finska, Tyska. Textad på Svenska

Barnmorskan

Söndag 9 februari klockan 13.30

Barnmorskan är en verklighetsbaserad berättelse om en omöjlig kärlek under Lapplandskriget. Från sekunden som barnmorskan Helena ser den unge tyskfinske SS-officeren Johannes står en sak klart: hon älskar honom. Och Johannes å sin sida ser i Helena en naturkraft, och inte bara den skelögda och envisa barnmorskan som alla andra ser.

Regi: Antti J. Jokinen
Speltid: 119 minuter
Språk: Finska. Textad på Svenska

And then we danced

Söndag 16 februari klockan 13.30

Merab är dansare och sliter hårt för att nå sin dröm om en plats i det georgiska huvudkompaniet. Men hans tillvaro vänds upp och ner den karismatiske Irakli dyker upp. Nykomlingen väcker Merabs längtan och åtrå. Känslor som innebär att han riskerar att förlora allt han har kämpat för.

Regi: Levan Akin
Speltid:105 minuter
Språk: Georgiska. Textad på Svenska

Tigers are not afraid

Söndag 23 februari 13.30

När Estrellas mamma plötsligt försvinner finns ingen kvar att ta hand om henne. Hon hamnar istället på gatan och går med i ett barngäng. Men den här gatans lag innebär inte bara att försöka överleva drogkartellerna, något annat är också ute efter dem. Något mörkare.

Regi: Issa Lopez
Speltid: 83 minuter
Språk: Spanska. Textad på Svenska

Push

Söndag 1 mars klockan 13.30

Fattiga och vanlig medelklass trycks ut ur städer världen över. En ny sorts hyresvärd har etablerat sig, kapitalfonder utan personligt ansvar. I dokumentären följer regissören Fredrik Gertten FN:s rapportör i bostadsfrågor, Leilani Farha i hennes arbete samt intervjuar sociologiprofessorn Saskia Sassen, nationalekonomen Joseph Stiglitz och författaren Roberto Saviano.

Regi: Fredrik Gertten
Speltid: 92 minuter
Språk: Engelska, Italienska, Koreanska, Spanska, Tyska. Textad på Svenska

Queersvall

Söndag 8 mars klockan 13.30

I intervjuer, aktivism och performanceaktioner får vi följa en grupp Sundsvallsbor som tröttnade på heteronormativiteten och bestämde sig för att förändra staden. En film om vad gräsrotsengagemang och kraften tillsammans kan göra för en minoritet i en stad

Filmvisningen börjar med en introduktion från regissören och avrundar med en frågestund.

Regi: Eila Wall Boholm
Speltid: 26 minuter
Språk: Svenska

Unge Ahmed

Söndag 15 mars klockan 13.30

Belgien, nutid. Ahmed är en ung, radikaliserad student som planerar att avrätta sin lärare i religionens namn. Frågan är om kärleken till livet kan vinna över hans motiv att döda?

Regi: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne
Speltid: 90 minuter
Språk: Franska. Textad på Svenska

Diamantino

Filmvisningen är flyttad från 22 mars till 6 september uthämtad biljett gäller för det nya datumet.
Söndag 6 september klockan 13.30

När fotbollsspelaren Diamantino missar den avgörande straffen i VM-finalen, får det konsekvenser långt bortom fotbollsplanen. Sökandet efter nya mål i livet leder Diamantino på en kaotisk odyssé där han konfronteras med neofascism, flyktingkrisen, genmanipulering och Portugals eventuella uttåg ur EU.

Regi: Gabriel Abrantes, Daniel Schmidt
Speltid: 96 minuter
Språk: Portugisiska. Textad på Svenska

Boka biljett »

Jane Austen special: Stolthet och fördom, 2005

Filmvisningen är flyttad från 29 mars till 13 september uthämtad biljett gäller för det nya datumet.
Söndag 13 september klockan 13.30

I Jane Austens berättelse om 1800-talets England hoppas Mrs. Bennet kunna gifta bort sina döttrar till välbärgade gentlemän – bland annat nykomlingen Mr. Darcy.

Regi: Joe Wright
Speltid: 129 minuter
Språk: Engelska. Textad på svenska

Boka biljett »

Midnight Traveler

Filmvisningen är flyttad från den 5 april till den 20 september uthämtad biljett gäller för det nya datumet.
Söndag 20 september klockan 13.30

När talibanerna sätter ett pris på regissören Hassan Fazilis huvud tvingas han på plötslig flykt med sin fru och två döttrar. Vi får följa med i en intim skildring av en resa på liv och död, där familjen Fazili dokumenterar sitt osäkra liv som flyktingar.

Regi: Hassan Fazili
Speltid: 90 minuter
Språk: Arabiska, Engelska, Turkiska, Bulgariska. Textad på Svenska

Boka biljett »

Med reservation för eventuella ändringar.

Kontakt

Kulturmagasinets reception

060-19 18 00

Kulturmagasinet
851 96 Sundsvall

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.