Kultfilm

Filmprojektor. Filmklubben Kultfilm

Välkommen till Kulturmagasinets filmklubb! Gå med idag – helt gratis!

Vill du gå på en eller flera filmer? Allt du behöver göra är att bli medlem i filmklubben Kultfilm. Hämta ditt filmpass i Kulturmagasinets reception. Biljett till respektive film kan du boka hos oss eller på entresundsvall.se. Biljettsläpp sker under våren 2021. Att gå med i filmklubben är helt gratis och medlemskapet är inte bindande på något sätt.

Vårsäsongen 2021

Filmklubben har uppehåll i februari och mars på grund av covid-19.

Filmerna visas i Kulturmagasinets Programsal. Program för våren finner ni här nedan.

Sophelikoptern

11 April 2021

Någonstans i Sverige lossnar en gigantisk sopcontainer från sin kätting under en helikopter och faller till marken med ett brak. Samtidigt vaknar Enesas mormor med ett ryck och känner plötsligt en enorm saknad efter sitt gamla väggur som lämnades in på reparation för över ett år sen. Hon ringer Enesa som lovar att hämta vägguret hos urmakaren och köra hem det till henne. Enesa hämtar klockan och två dagar senare inleder hon den över 100 mil långa bilresan hem till mormor tillsammans med sin bror Baki och vännen Saska.

Trots det till synes enkla uppdraget så blir det en händelserik resa – de kommer till en älgfarm utan älgar, de stannar vid världens största osthyvel, de hamnar på sjukhus efter en incident med en elpistol och de får se världens tredje största stol gå upp i lågor. Och vad är egentligen en sophelikopter?

Spelfilm
Regi: Jonas Selberg Augustsén
Land: Sverige
Tal: Svenska, romani
Längd. 100 minuter
År: 2015
Text: Svenska

Idomeni

18 April 2021

Nadia och Nawaf har flytt ett folkmord tillsammans med sina barn. Yasir oroar sig för sin fru som sedan ett och ett halvt år tillbaka är fången hos IS, som tidigare dödat deras minsta son. De två familjerna är fast i den lilla grekiska byn Idomeni som blivit ett tillfälligt flyktingläger i Grekland vid gränsen mot Nordmakedonien.

Idomeni skildrar en vardagskamp i en tid av tung väntan och är ett porträtt av människor – barn och vuxna – som tvingas finna sig i en verklighet som kommer att prägla dem för livet.

Dokumentär
Regi: David Aronowitsch
Land: Sverige
Tal: Kurdiska
Längd. 90 minuter
År: 2020
Text: Svenska

Pusch

25 April 2021

En dokumentär om den nya, obeboeliga staden! I städer över hela världen blir det allt dyrare att bo, samtidigt som lönerna står still. Fattiga och vanlig medelklass trycks ut ur städer världen över. Det handlar inte om gentrifiering, det här är ett monster av en helt annan sort. En ny sorts hyresvärd har etablerat sig, kapitalfonder utan personligt ansvar.

I dokumentären PUSH följer regissören Fredrik Gertten FN:s rapportör i bostadsfrågor, Leilani Farha i hennes arbete samt intervjuar sociologiprofessorn Saskia Sassen, nationalekonomen Joseph Stiglitz och författaren Roberto Saviano.

Dokumentär
Regi: Fredrik Gertten
Land: Sverige
Tal: Engelska, italienska, koreanska, spanska, tyska
Längd. 92 minuter
År: 2019
Text: Svenska

Kontakt

Kulturmagasinets reception

060-19 18 00

Kulturmagasinet
851 96 Sundsvall

Anna Larsson Kultursekreterare

073-062 68 95

Sundsvalls museum
Kulturmagasinet
851 96 Sundsvall

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.