Pettson och Findus, mucklor och manicker

Pettson och Findus. Illustration av författaren Sven Nordqvist.

Pettson och Findus flyttar in på Sundsvalls museum i mars 2020. En pusselbit i Sundsvalls museums medvetna och långsiktiga satsning på barn och unga.

Den kluriga gubben Pettson och den finurliga katten Findus är huvudpersoner i den kommande utställningen, där du välkomnas in i ett upplevelserum fyllt av manicker, prylar och en och annan muckla.

Upplevelserummet utformas tillsammans med Lina Sporrong, scenograf, som bland annat arbetat med Pettson och Findus värld på Gröna Lund i Stockholm.

Sofia Bergström Eriksson och Annika Hellman, forskare vid Mittuniversitetet, är involverade och bidrar med forskningsperspektiv på pedagogik. Även Sundsvalls stadsbibliotek och flera skolor i Sundsvalls kommun har bidragit med synpunkter och idéer. Pettson och Findus, mucklor och manicker har sin utgångspunkt i FN:s globala mål och stöttas ekonomiskt av Sida.

Kontakt

Olof Ahlström Projektledare Konstnärlig gestaltning

070-187 17 44

Sundsvalls museum
Kulturmagasinet
851 96 Sundsvall

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.