Konstinjektion Ⅲ – Utblick

Konstverket Sniffer av Stefan Thunström

10 oktober 2020 – 3 januari 2021

För tredje gången visas delar av Region Västernorrlands konstsamling i en utställning under rubriken Konstinjektion. Denna gång presenteras de allra senaste inköpen som gjordes i projektet ”Storköp av regional konst”.

Våren 2020 valde Region Västernorrland att stötta bild- och formkonstnärer genom att avsätta 250 000 kronor av den årliga konstbudgeten till konstinköp. Konstnärer boende i Västernorrland bjöds in att presentera fem verk i valfri teknik. Totalt kom det in 79 ansökningar, från 46 kvinnor och 33 män, spridda över hela länet. Ur ansökningarna valdes 26 konstnärer för inköp.

Inköpen hade stor variation i teknik och motiv, och utställningen bjuder på samma variation. Det innebär en blandning av form och bildverk, motiv som är föreställande och hämtade från naturen till abstrakta kompositioner, skulpturer formade av helt skilda material med mångfald av uttryck. Verken varierar också i storlek, från mindre grafiska verk till stora målningar.

Utställningen visar en bredd med varierande uttryck och ger en bild över vad som pågår och är under utveckling bland konstnärer i det regionala konstlivet.

851 96 Sundsvall

Lejla Porovic Enhetschef Kultur, Utställningar och program