Unga romska röster

Illustration med texten Unga romska röster i grönt, blått och rött.

Utställningsperiod: 6 februari 2021 – 9 maj 2021

Sundsvalls museum är stängt tills vidare. Tillsammans tar vi ansvar för att stoppa smittspridningen.

Samarbete mellan Sundsvalls museum och samordnare för nationella minoriteter i Sundsvalls kommun, för att belysa romska ungdomars situation.

Under hösten 2020 införde Sundsvalls museum och Sundsvalls kommuns samordnare för nationella minoriteter ett samarbete kring projektet Unga romska röster. Under några månader har Samantha Selimovic och Ramiz Idic arbetat i projektet. Projektets syfte var att ta fram kunskap om, analysera och belysa romska ungdomars situation utifrån deras egna berättelser och dess problembilder.

Viktiga frågor som projektet ville lyfta var hur ungdomarna själva beskrev sin situation och vilka problembilder som kan skönjas utifrån deras erfarenheter av skola, arbete och fritid. I utställningen visas resultatet av projektarbetet.

Projektet leds av Lejla Porovic, enhetschef Kultur, utställningar och program, Sundsvalls museum.

851 96 Sundsvall

Lejla Porovic Enhetschef Kultur, Utställningar och program