Skolprogram 2021

Sundsvalls museum erbjuder i nuläget inga skolprogram på grund av Covid-19.

Skolprogrammen i våra lokaler och miljöer på Kulturmagasinet, Norra Berget, Svartviks industriminnen och i Gudmundstjärn är inställda under vårterminen 2021.

Detta på grund av våra åtgärder kopplade till Covid-19.

Mer information om coronavirusets påverkan på våra verksamheter inom kultur och fritid hittar du på Kultur och fritid, Covid-19.

Om våra skolprogram

På Sundsvalls museum använder vi utställningar, byggnader, miljöer och upplevelser för att på ett fantasifullt och pedagogiskt sätt förmedla Medelpads och Mellannorrlands historia. Beroende på vilket program ni väljer så möts vi på Kulturmagasinet, Norra berget, er skola eller på någon av de andra kulturhistoriska platserna i kommunen.

Att lära sig historia är att lära sig om människor. Hur har vi tyckt, tänkt och agerat i olika tider och samhällen? Hur har vi påverkat vår omgivning och hur har omvärlden påverkat oss? Våra skolprogram utgår från det som är angeläget att lära sig i skolan idag. Programmen handlar om idéer, normer och känslor, om utsatthet, ifrågasättande och ödmjukhet. Det handlar om oss människor, både förr och nu.

Bokning

Vi anpassar alla skolprogram efter gruppers ålder, behov och särskilda önskemål. Många av våra skolprogram finns tillgängliga på lätt svenska.

Boka skolprogram

  • Du kan läsa om hur Sundsvalls kommun hanterar dina personuppgifter på sundsvall.se/personuppgifter.


Kontakt

Sundsvalls museum

060-19 18 00

Kulturmagasinet
851 96 Sundsvall

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.