Fotoarkivet

Sju pojkar på GA- skolan spelar kula på en vårslaskig skolgård 1950.

Våra samlingar innehåller cirka tre miljoner fotografier, glasplåtar och negativ från 1800-talets senare del till nutid.

Här kan du hitta allt från ateljéporträtt, dokumentationer, reportagebilder och flygfoton till stadsmiljöer, landsbygdsvyer och privata samlingar som donerats. Några exempel på större samlingar är firmorna Norrlandsbild och Industribild AB, fotograferna Maria Kihlbaums samling, Paul Lindgrens samling och Bo Schillings samling samt N G Nilssons och Nils Sjöströms glasplåtssamlingar.

Söka bilder

Du kan ta del av bilder direkt via vår bilddatabas digitaltmuseum.se. Där finns för närvarande omkring 75000 bilder.

Köpa bilder

Du kan köpa högupplösta bildfiler ur Sundsvalls museums fotoarkiv för privat bruk, publicering eller forskning.

För mer information kontakta Fotoarkivet.

Skänka bilder

Fotoarkivet driver för närvarande ingen aktiv insamling av bilder, men har du bilder av allmänintresse som du vill skänka (eller låna ut) så hör av dig till oss.

Vi har en förhållandevis liten andel bilder från 1930- och 1940-talen, så har du bilder från dessa decennier är du speciellt välkommen.

Kontakt

Fotoarkivet

060-19 18 05

Sundsvalls museum
Kulturmagasinet
851 96 Sundsvall

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.