Hbtqi-certifierad

Kulturmagasinets huvudentré. Vepa i regnbågens färger med RFSL:s hbtqi-certifiering och texten Kulturmagasinet en plats för alla.

Scenservice, Sundsvalls museum och Norra Berget – Sundsvalls friluftsmuseum är hbtqi-certifierad.

2020 gick chefer och medarbetare, en hbtqi-utbildning ledd av RFSL (Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners, queeras och intersexpersoners rättigheter). Det resulterade i en certifiering i maj 2021.

Vad innebär det?

Vi har tagit fram en handlingsplan att arbeta vidare med under de kommande tre åren samt tillsatt en arbetsgrupp som bevakar området, föreslår fortbildning och utveckling.

Genom att certifiera oss vill vi fördjupa vår kunskap om hbtqi-frågor. Eftersom vi ansvarar för en rad publika verksamheter vill vi att vår kunskap ska avspegla sig i vårt bemötande, i våra lokaler och i vårt verksamhetsinnehåll.

Med fokus på normkritiskt tänkande och ett inkluderande arbetssätt vill vi att hbtqi-perspektivet ska vara en självklar del av vår verksamhet. Målet är att skapa en miljö där alla känner sig sedda och välkomna.

RFSL

Läs mer om hbtqi-certifiering på RFSL:s webbplats, rfsl.se.

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.