Vittnesmål – Paul Hansen

The March of No Return. Fotografi av Paul Hansen.

29 juni – 29 september 2019

Perspektiv

Tunisien, Libyen, Irak, Kongo, Partille eller Damaskus – Paul Hansen har världen som arbetsfält. Han ger oss tillgång till världen genom kameralinsen. Ofta är det krig, svält och andra katastrofer som Hansen försöker presentera ur ett mänskligt perspektiv. Inte från gevärspipan. Inte vid de lämnade kropparna. Men från de levandes perspektiv. Han ger oss en förnimmelse över hur lika vi människor är, i sorg, saknad och hopplöshet men även i hopp, glädje och vilja.

Paul Hansen är den nutida fotograf som kommit närmast att kallas folkkär, inte minst efter hans uppskattade sommarprat i Sveriges Radio 2018.

Utställningsproduktion

Här på Sundsvalls museum har vi om-producerat en av Paul Hansens utställningar som tidigare visats på Fotografiska i Stockholm. Vi har tillsammans med Hansen lagt till en del, tagit bort en del och försökt fokusera på det positiva, utan att förminska det negativa. För att skapa en helhetsberättelse har vi inkluderat mer film och mer ljud. Vi vill att du både ska känna och andas platsen.

Vernissage

Lördag 29 juni klockan 13.00

Paul Hansen närvarar vid vernissagen.

Kontakt

Kulturmagasinet

060-19 18 00

Kulturmagasinet
851 96 Sundsvall

Öppettider

måndag-torsdag klockan 10-19
fredag klockan 10-18
lördag-söndag klockan 11-16

Petter Österlund Intendent

070-347 77 85

Sundsvalls museum
Kulturmagasinet
851 96 Sundsvall

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.