Genius Loci – Anastasia Savinova

Genius loci av Anastasia Savinova.

26 januari – 14 april 2019

Anastasia Savinova (1988) är utbildad arkitekt men verkar idag som konstnär. Med sin bakgrund inom arkitektur, hyser Savinova stark kärlek till konstruktion och byggnadskonst.

Platsen

I varje del av project Genius Loci skapar Anastasia Savinova ett visuellt arkiv, ett koncentrat av kärnan och känslan av platsen. Som stadsflanör och bergsvandrare vandrar hon, andas in platsernas luft och försöker att visualisera den. Gator och berg passerar, möten på gatan och i naturen är en rik källa till visuell information, såsom former, färger och texturer; på samma gång innehåller alla miljöer hon möter något okroppsligt.

Atmosfären

Romarna trodde att varje plats hade en skyddsande – en genius loci; i modernt språkbruk syftar genius loci på den speciella atmosfären hos en plats, och hur den upplevs. Genom att sammanfoga flera fotografier skapar Savinova kollage som skapar något helt nytt tillsammans. Varje verk är uppbyggt av ett flertal bilder av byggnader och landskapsformer som är äkta och autentiska för ett studerat område. Dessa verk bevarar minnet och platsens ande.

Visning

Onsdag 27 februari klockan 12.00
Petter Österlund, intendent

Fri entré

Visningen ingår i programserien Onsdagslunch.

Kontakt

Kulturmagasinet

060-19 18 00

Kulturmagasinet
851 96 Sundsvall

Öppettider

måndag-torsdag klockan 10-19
fredag klockan 10-18
lördag-söndag klockan 11-16

Petter Österlund Intendent

070-347 77 85

Sundsvalls museum
Kulturmagasinet
851 96 Sundsvall

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.