Cirkuslyftet Sundsvall

Cirkuslyftet logotyp

Projektet Cirkuslyftet Sundsvall arbetar för att lyfta cirkuskonsten som scenkonst.

Cirkuslyftet består av Sundvalls museum, Scen Sundsvall, Cirkus Elvira, Sundsvalls Kulturskola och Sundsvalls Stadscirkus. Vi arbetar med att arrangera gästspel, residens samt festivaler vartannat år, 2018 och 2020. Syftet är att etablera nycirkus/modern cirkus i Sundsvall, då vi ser att den scenkonsten saknas i form av regelbundna arrangemang och andra aktiviteter i genren.

Under en treårsperiod, 2018-2021, är målsättningen att arrangera minst 2 föreställningar per år för en vuxen/familjepublik, att arrangera föreställningar och workshop för grundskolan, skapa förutsättningar för att ta emot Artist in Residence samt vara en del av det som håller på att bli ett ”Cirkus i Norr-arrangörsnätverk”.

Cirkus Elvira och Sundsvalls Stadscirkus

Cirkus Elvira producerar föreställningar, dels Sommarskoj på Norra berget och en vinterföreställning i teaterkvarteren. Sundsvalls Stadscirkus har cirkusträning för alla åldrar i den bäst utrustade lokalen för cirkusträning norr om Norrtull.

Program

Festivalen är genomförd och lyckad utifrån de förutsättningar vi hade under rådande pandemi. Nu planerar vi gästspel och residens under 2021 med sikte på en ny festival 2022.

En urpremiär med Kompani Giraff på Sundsvalls Teater i april, mer information kommer.

Information hittar du också på facebook.com/sundsvallsnycirkusfestival.

cirkusfestival

Foto: Lia Jacobi

Affischbilden[/caption]

Kontakt

Håkan Nordman Kultursekreterare

060-19 21 06, 070-374 77 20

Sundsvalls museum
Kulturmagasinet
851 96 Sundsvall

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.