Film i skolan-dagen 2021

Film i skolandagen 2021

Vi arrangerar en inspirerande mötesplats för alla som arbetar med filmkultur för barn och unga.

Måndag 1 november 2021 bjuder Film Västernorrland och Sundsvalls kommun in till den årliga Film i skolan-dagen i Sundsvall.
En inspirerande dag med föreläsningar som ger tips och råd hur film kan användas i klassrummet. Deltagandet är kostnadsfritt och riktar sig till hela Västernorrlands län.

Läroplanen i fokus

Den 1 november bjuder Film Västernorrland och Sundsvalls kommun in till den årliga Film i skolan-dagen, med filmpedagogiska tips och inspiration.

Det är mycket som ska in i undervisningen och många mål att bocka av, och att jobba med ytterligare innehåll kan kännas övermäktigt. Filmen nämns här och var i läroplanen – både i sin estetiska, digitala, demokratiska, informativa och kritiska roll – och kan användas på så många sätt i undervisningen, när det kommer till redovisningsformer, sätt att närma sig ett ämne, göra sin röst hörd med mera. Den här dagen vill vi lyfta filmen som ett hjälpmedel, en rättighet och ett uttryckssätt, så att den hittar sin självklara plats i klassrummet.

Vi hoppas kunna ses fysiskt på Bio Drakstaden i Sundsvall, med mingel och viktigt utbyte med kollegor från hela länet, men har ett digitalt alternativ som plan B. Uppdateringar och information om exakt programinnehåll kommer efter sommaren, men redan nu kan du anmäla dig. Medverkan är kostnadsfri, men anmälan krävs.

Till anmälan

Anmäl dig senast den 28 oktober.


Mer information:
Håkan Nordman, Sundsvalls museum, 070-374 77 20
Cecilia Träff, Film Västernorrland, 070-18850508

 

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.