Skolbio i Sundsvall

film posters

Sundsvalls skolbioverksamhet arrangeras av Sundsvalls museum i samarbete med Film i Västernorrland

Höstens skolbioutbud 2019

Under hösten visas fyra filmer för grundskolan och gymnasiet. Alla filmer visas på Filmstaden i Sundsvall, tre av filmerna visas på Opalen, Kvissleby.
Du som är pedagog på Sundsvalls skolor kan boka in dej och din klass på visningarna på e-post till: hakan.nordman@sundsvall.se
Ange i bokningen: skola, kontaktperson, antal elever och personal, vilken årskurs, datum och tid som du önskar se filmen.

  • ANIARA

Filmstaden – Tisdag 8 oktober kl 8.45 (12.30 – inställd visning) samt onsdag 9 oktober kl 8.45.
Visas för gymnasiet, filmen är 1 timme 46 minuter.
ANIARA är en film av Pella Kågerman och Hugo Lilja, baserad på Nobelpristagaren Harry Martinsons rymdepos. Aniara är ett av de många rymdskepp som ska flyga jordens emigrerande befolkning till den nya hemplaneten Mars. Men just när Aniara lyfter, kolliderar farkosten med rymdskrot och hamnar ur kurs. Passagerarna vet inte om de någonsin kommer att nå sitt mål. När Harry Martinsons diktverk blir film är det med klimatkrisen som ackompanjemang.

  • STORA STYGGA RÄVEN

Filmstaden – Tisdag 5 november kl 9.00 och 12.00 samt onsdag 6 november kl 9.00 – Fullbokad visning!
Opalen – Torsdag 7 november kl 9.00

Visas för förskoleklass och åk 1-3, filmen är 1 timme 23 minuter.
Stora stygga räven består av tre berättelser i en ramberättelse. Djuren på bondgården uppför tre små pjäser på en liten teaterscen, med oss som publik. Med en stor portion humor och hejdlös fantasi berättas om livet på gården och några äventyr utanför den. Ett gemensamt tema är konsten att samarbeta, trots och tack vare olikheter.

  • LOS BANDOS

Filmstaden – Tisdag 12 november kl 9.00 – fullbokad visning och 12.00 – fullbokad visning samt onsdag 13 november kl 9.00.
Opalen – Torsdag 14 november kl 9.00

Visas för åk 4-7, filmen är 1 timme 46 minuter.
I denna feelgood-komedi för hela familjen följer vi rockbandet Los Bando Immortale. Med gasen i botten och rallyföraren Martin bakom ratten ger sig bandet ut på en fartfylld färd genom Norge för att hinna fram till de norska mästerskapen i rock i tid. Los Bando är en underhållande roadmovie om fyra unika unga karaktärer som mot alla odds ger sig ut på en äventyrlig resa för att uppfylla sina drömmar.

  • AMATÖRER

Filmstaden – Tisdag 19 november kl 8.45 och 12.30 samt onsdag 20 november kl 8.45.
Opalen – Torsdag 21 november kl 9.00

Visas för högstadiet och gymnasiet, filmen är 1 timme 42 minuter.
Lafors. Ett litet samhälle som en gång i tiden hade mycket att erbjuda. Nu en småstad bland många andra, med övergivna industrier och desperat behov av nystart. Problemet verkar vara på väg att lösa sig när en tysk lågpriskedja överväger att öppna en butik i samhället. För att öka tyskarnas vilja att etablera sig i staden, bestämmer sig kommunledningen för att producera en reklamfilm.

  • Schlindlers list

Schlindlers list visar vi för att uppmärksamma Förintelsens minnesdag som är 27 januari. Filmen visas bara på Filmstaden.
Visas på Filmstaden måndag 27/1 2020 kl 8.30 och 12.30. Rekommenderas för åk 9 och gymnasiet. Filmen är 3 timmar och 15 minuter. – Visningen kl 12.30 är fullbokad!

Det är 25 år sedan Steven Spielbergs mästerverk SCHINDLER’S LIST hade biopremiär. Universal Pictu­res har nu tillsammans med Steven Spielberg gjort en digital restaurering av filmen från originalnegativet, i 4K-upplösning med en helt ny ljudbild i Dolby Cinema och Dolby Atmos, som släpps på bio inför Förintel­sens minnesdag. Filmen – som vann sju Oscarutmärkelser, bland annat Bästa film och Bästa regi – berättar den otroliga san­na historien om den gåtfulle Oskar Schindler (Liam Neeson) som räddade livet på fler än 1 100 judar under Förintelsen vilka överlevde ett av de mörkaste kapitlen i mänsklighetens historia tack vare det han gjorde.

Mer information om filmerna, trivselregler samt om film och läroplanen finns i Skolbiofoldern: skolbio_Sundsvall_Opalen_höst_2019

Skolbiodagen/Film i skolan-dagen arrangeras årligen v 44 på måndagen, 2019 är det 28/10. Information om dagen.

Kontakt

Håkan Nordman Kultursekreterare

060-19 21 06, 070-374 77 20

Sundsvalls museum
Kulturmagasinet
851 96 Sundsvall

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.