Idrottsparken, NP3 Arena

Idrottsparken, fotbolls- och evenemangsare

En fotbolls- och evenemangsarena centralt i Sundsvall. Hemmaplan för bland annat GIF Sundsvall och Sundsvalls DFF.

Ungdomar födda 2004 och tidigare

Utdrag från Folkhälsomyndighetens rekommendationer under kommande helger och högtider:

Bedriva idrotts- och fritidsaktiviteter på ett sätt som minimerar risken för smitta
Idrotts- och fritidsaktiviteter är viktiga för folkhälsan. Du bör dock bedriva sådana aktiviteter på ett sätt som minimerar risken för smitta. För att personer födda 2004 eller tidigare ska kunna träna idrott eller ägna sig åt andra fritidsaktiviteter på ett sådant sätt bör de:

 1. hålla avstånd till varandra
 2. inte dela utrustning med varandra
 3. när det är möjligt genomföra aktiviteten utomhus
 4. undvika gemensamma omklädningsrum
 5. resa till och från aktiviteten individuellt
 6. utföra aktiviteten i mindre grupper.

Dessa råd gäller inte personer som ägnar sig åt yrkesmässig idrott eller barn och unga födda 2005 och senare.

Mer information finns på Folkhälsomyndighetens hemsida

Bokningsbara lokaler och anläggningar inom idrott och fritid begränsas ytterligare mellan 25 november och 24 januari (kan komma att förlängas)

Från och med den 25 november är kommunens idrottshallar, simhallar och ishallar endast öppna för träningsverksamhet för barn och unga födda 2002 eller senare samt skolverksamhet och yrkesmässig idrott.

Vad gäller för att avboka lokaler

Uthyrningsbyrån avbokar alla bokade tider för vuxna. Inga avgifter kommer att utgå till dig eller din förening. Verksamhet som är bokad som ungdomsverksamhet upp till och med 19 år måste själva boka av tider. Nya bokningar kan endast ske av föreningar men då med verksamhet för barn och unga födda 2002 och senare.

Beslutet till ytterligare begränsning

På grund av att det brister i vissa anläggningar i efterlevnaden av dom skärpta rekommendationer som Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet lämnat har Sundsvalls kommun beslutat att från och med 25 november stänga för all verksamhet i ishallar, idrottshallar, idrottsplatser och bad för personer som är födda 2001 eller tidigare. Dessutom att bokning av nya tider får endast ske av föreningar för barn och unga födda 2002 eller senare samt yrkesmässig idrott.

Vid frågor kontakta uthyrningsbyrån

Telefon: 060-19 15 50, e-post: uthyrningsbyran@sundsvall.se

Folkhälsomyndigheten och smittskyddsläkare har den 16 november fattat beslut om nationella råd. Så här påverkas din förening:

 • Simhallar, idrottshallar och ishallar är öppna för bokad verksamhet så som skolverksamhet, föreningars träningsverksamhet och yrkesmässig drott.
 • Omklädningsrum hålls stängda vid fotbollsträning utomhus. Gäller ej föreningar som har hyresavtal på egna omklädningsrum.

Går det att hyra idrottsanläggning för träning?

Från och med 25 november till 24 januari kan endast föreningar boka för träningsverksamhet för födda 2002 eller senare.

Kan föreningar ha matcher och tävlingar?

Nej. Folkhälsomyndigheten rekommenderar att matcher och tävlingar inte bör genomföras mellan 17 november och 24 januari, varken för barn eller vuxna.

Vad behöver jag som bokar lokal tänka på för att minska smittspridning?

Det är respektive arrangörs/förenings ansvar att se till att verksamheten följer myndigheternas skärpta råd för att bidra till minskad smittspridning.
För att undvika trängsel i idrottshallar, simhallar, ishallar samt på idrottsplatser som hyrs via Sundsvalls kommun gäller att man ska:

 • om möjligt, genomföra träningen utomhus.
 • vänta med att gå in i hallen tills de som varit där innan har hunnit gå ut.
 • byta om och duscha hemma, så långt det är möjligt.
 • byta om och duscha hemma vid fotbollsträning och annan träning på idrottsplatser eftersom omklädningsrum på idrottsplatser hålls stängda.

Om vi gemensamt tar vårt ansvar, desto snabbare kan vi öppna upp igen!

Var kan jag läsa mer om hur Sundsvalls kommun hanterar coronaviruset Covid-19?

På kommunens hemsida, www.sundsvall.se, kan du följa hur Sundsvalls kommun hanterar Coronaviruset Covid-19. Där uppdateras information så fort något ändras gällande kommunens och myndigheternas rekommendationer.

 

Arenan har goda möjligheter till just konserter, lastbilar och lastmaskiner kan köra in direkt på arenan när underlag läggs ut på gräset. Totalt kan arenan ta emot 25 000 personer i vid ett konsertevenemang, detta fördelat på sittande publik på läktare och stående publik på innerplan.

Idrottsparken – NP3 Arena har goda förutsättningar för konserter.

Här är några tidigare artister som uppträtt på arenan.
Zara Larsson, Martin Garrix, Alesso, Elton John, The Eagles, Bryan Adams, Rod Stewart, Roxette, Kent, Ulf Lundell, Magnus Uggla, Gyllene Tider, Per Gessle och Rhapsody In Rock.

Publikrekordet vid konsert är cirka 24 000 när Gyllene Tider spelar på arenan 2004. 

Modern fotbollsarena med konstgräs som har certifiering FIFA quality pro och en av Sveriges mest modernaste bevattningssystem.

 • Arenan rymmer totalt 8 500 i publik varav 8 000 sittplatser, cirka
  5 000 av dessa är även under tak.
 • Planmåttet är 105×68 meter.
 • Publikrekordet vid fotboll är 16 507 när GIF Sundsvall mötte Högadal 1961.

Idrottsparken är hemmaplan för bland annat GIF Sundsvall och Sundsvalls DFF. Arenan invigdes för första gången 6 augusti 1903.

Servicen till publik är hög genom de flertalet serveringsställen och toaletter som finns runt arenan, även en Arena restaurang finns med utsikt över arenan.

I samband med att evenemang så erbjuds parkeringar till besökarna.

Här kan du få hjälp att hitta parkering nära arenan.
Parkeringar vid evenemang

Kontakt

Simon Thyrén Arbetsledare

073-065 06 85

Fritidsinformation Information om din fritid

060-19 20 10

Adress: Kommunhusets reception

Öppettider

Måndag-fredag 08.00-17.00

Var sidan till hjälp?

 • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.