Temanatur

Temanatur vänder sig till företag, föreningar eller privata grupper. Sportfiske och kajak är deras huvudsakliga verksamhetsområde.

Temanatur erbjuder sportfiske- och kajakarrangemang, uthyrning av kajaker och fiskeutrustning samt studiecirklar inom friluftsliv. Med utgångspunkt från det lilla fiskeläget Juniskär cirka 1 mil söder om Sundsvall har vi närhet till många intressanta fiskevatten och förstklassiga kajakvatten.

Temanaturs specialitet är kajak- och flytringsfiske. Kajak- och flytringsfiske är enligt många som provat, ultimata sportfiskemetoder när man fiskar i mindre eller medelstora vattendrag. Speciellt i vatten som är svåra att nå från land eller där det är svårt att framföra båt.

För flytringsfisket gäller vadarbyxor, simfenor och flytväst. Sedan sitter man torr och varm i vattnet och fiskar. Du får en ”nära fisken upplevelse” då öringen ibland vakar eller gäddan slår, bara någon meter ifrån där man flyter fram. Det är ett spännande men samtidigt avslappnande fiskesätt.

För kajakfiske behövs bara vanliga friluftskläder.

Temanatur har flera färdiga sportfiskearrangemang att välja bland. Med flug- eller haspelutrustning och flytring ger de sig i kast med tjärnarnas guld, öringen eller med vassens väktare gäddan. De fiskar i lite mindre grupp, max 6-8 personer för att få ett så kvalitativt bra fiske som möjligt.

Per Jarnkvist som driver Temanatur är utbildad fritids-, fjäll och vildmarksledare.

Telefon: 070- 652 27 81
E-post: temanatur@gmail.com

Nedan finns en Youtube film om tips och trix för gäddfiske av Temanatur.

 

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.